1 Mayıs kutlanıyor…

İstanbul’da gözaltı sayısı 70’i geçti

İstanbul’da kutlanması yasaklanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nılk ilk saatlerinden itibaren gözaltılar yaşanmaya başladı. İstanbul Barosu öğle saatlerine ulaşmadan gerçekleştirdiği ilk açıklamasında, İstanbul’da gözaltı sayısının 70’i geçtiiğini duyurdu.

Beşiktaş ve Zincirlikuyu’da müdahale

Barbaros’un üst kısmında barikat kuruluyor. Eylemciler polis saldırısına havai fişeklerle karşılık veriyor.

Balmumcu’da bekleyen kitlenin bir sölümü Fulya yönüne ilerlemeye başladı. DİSK Genel-İş üyesi işçiler ise polis barikatının önünde bekliyor. Balmumcu’dan giriş yapmak isteyen kitleye polis, saldırdı.

Barbaros’un üst kısmında barikat kuruluyor. Eylemciler polis saldırısına havai fişeklerle karşılık veriyor.

Eylemcilere cami gözaltısı

Polis Antikapitalist Müslümanlar’ın yürüyüşünü cami kapılarını kapatarak engelledi. Fatih Camisi’nde toplanarak yürüyüşe geçecek Antikapitalist Müslümanlar’ın cami kapıları polis tarafından kapatılarak çıkmalarına izin verilmediği belirtiliyor.

CHP otobüsleri durduruluyor

İstanbul’da 1 Mayıs OHAL’i sürüyor. Son olarak CHP Emek Büroları twitter hesabından, CHP otobüslerinin durdurulduğunu duyurdu.

Taksim’de otelden çıkıp eylem yaptılar

Taksim Meydanına girmeyi başaran yaklaşık 30 kişilik Komünist Parti’li gruba polis müdahale etti. Yakındaki bir otelden koşarak çıkan yaklaşık 30 KP’li Taksim’e ‘kaçak’ girdi!
Polisin püskürttüğü grup meydanı yeniden zorladı. Ve koşarak alana giren eylemciler anıtın önünde toplandı. Polis eylemcilerin çevresini sararak Komünist partilileri yere yatırarak gözaltına almaya başladı.

Ankara’da 1 Mayıs için ilk buluşma

Ankara’da 1 Mayıs için ilk anma Ethem Sarısülük’ün vurulduğu noktada yapıldı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk-İş’in oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi’nin çağrısıyla 12.00’da Tren Garı’nda buluşularak 14.00’da Sıhhiye Meydanı’nda miting düzenleyecek.

Fuat Avni’nin iddiaları

Twitter fenomeni Fuat Avni yine çok konuşulacak iddialarda bulundu. Bugünkü 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili yazan Fuat Avni “1977′dekinden kanlı olacak. Selami Altınok emir verdi, binlerce gözaltı olacak” diye yazdı.

Hak-İş Konya’da, Türk İş Zonguldak’ta

Memur-Sen ile Hak-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü binlerce işçi ve memurun katılımıyla Konya’da kutlamaya başladı.

Türk-İş ise, Zonguldak’ta kutlama kararı doğrultusunda farklı illerden gelen işçiler kortej alanında toplandı.

1451670cookie-check1 Mayıs kutlanıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.