100 yaşına kadar yaşamak için 20 yol

2004 yılında, 73674 kişinin 100 yaşında ya da daha yaşlı olduğu tahmin edildi. Bu,  acentenin son yılda yüzlüklerin sayısını en çok tahmin etti.


Ve, var olması gerekenden daha çoktu – muhtemelen olmasından çok daha azdı. Nüfus sayımı bürosuna göre 1950 de Amerika’da 3000 ve 1990 ‘da 37306   yüzlük vardı.  2050 yılında 1.1 milyon olacağını tahmin etti.


Doğru yaşayın ve siz birisi olabilirsiniz.  Ülkenin yaşlanma üzerine başta gelen uzmanlarından biri ve “Niçin Yaşlanırız” kitabının yazarı olan   Steven Austad, “Birçok insan, uzun yaşamın hepsi genlerle ilgili olduğunu sanmasına rağmen,   o gerçekten, dörtte biri  genlerle ilgili,  ve dörtte üçü hayat tarzı ile ilgilidir. “ dedi.


O, bugün yaşıyan bir insanın 150 yaşında olacak ilk insan olduğuna inanır. Bugüne kadar kayıt, hiç çalışmak zorunda olmamış olan sağlıklı bir kadın olan  Fransa’nın Jeanne Calment’ıdır. O, 1997 yılında 122 yıl 5 ay 14 gün yaşında öldü.


Onun (bayan) tavsiyesi?  “ Daima güleryüzlü olun”


Halen partide olanlardan birkaçını içeren, 100 yaşına kadar nasıl yaşanılacağının ip uçlarını okumaya devam edin.


1) Olumlu olun.  Mayo Clinic’teki mızmız insanlar üzerindeki araştırmalara göre, neşeli, iyimser insan, erken ölüm riskini ve zayıf sağlığın %50 sini azaltır.
2) Stresinizi yönetmeyi öğrenin. Stres sağlığınıza, kalbinizden sindirim sisteminize kadar  zarar verebilir. Onu yönetmenin en iyi yolunu anlamaya çalışın. Pratik, yoga, meditasyon yapın,  veya stresin nedenlerini yok edin.
3) Hayır demeyi öğrenin. Onu yapmak istemiyorsanız, eğer o, sizi stresten kurtaracaksa hayır deyin. Her şeyi yapamayabilirsiniz, ve her zaman herkesi mutlu yapamayabilirsiniz.  No.1’e dikkat edin (şüphesiz, bir silkinme olmaksızın)
4) Dans edin, şarkı söyleyin.  Kendinizi aşırı derecede zinde hissettirecek birşey bulun, ve ondan sonra onu yapın,  ve onu yapmaya devam edin. Dans etmek de büyük bir alıştırmadır.
5) Ne ve ne kadar yediğiniz hakkında ılımlı olun. Onu, siz ölünceye kadar söylemeyi devam edeceğiz. Daha çok meyve ve sebze, ve daha az kırmızı et ve kızartmalar  yiyin. Ve doyduğunuzda,  yemek yemeyi durdurun.
6) Alıştırma yapın. Bir günde 30 dakika aerobik alıştırması yapamayabilirseniz, o zaman, ne yapabilirseniz yapın. Tamamen başlayın, ondan sonra,  onu düzenli yapmaya çalışın.
7) Beyninize alıştırma yaptırın. Vücudunuz gibi onun da alıştırmaya ihtiyacı var. Bulmacalar çözün, kurslara gidin, satranç veya köprü oynayın, bir alet çalmayı öğrenin. Merakınızı devam ettirin. Öğrenmeyi asla kesmeyin.
8) Aktif kalın.  Oturma yerinden  ve sandalyenizden kalkın. Yürüyüşe çıkın, kapalı alışveriş  merkezine gidin. Bahçede çalışın, çimenlerinizi biçin.
9) Temas içinde kalın. Arkadaşlarınızın bir ağının bakımını yapın. Komşularınızla  samimi olun. Sepresyona yol açanları izole edin.
10) Bir gazete okuyun. Bu , bizden gelen, kendi kendine hizmet görünebilir, fakat, gazeteden başka, ilgilenen  ve katılan kalmaktan, ne olmakta  olduğunu anlamanın daha kolay bir yönteminden daha iyisi yoktur.
11) Sigara içmeyi bırakın. Tamamen kesin. Lütfen.
12) Ölçü içinde için.  Çalışmalar, her gün bir bardak kırmızı şarap veya bira içmenin kalbe ve kan damarlarına ait olan hastalık riskini azalttığını gösterdi.
13) İnce olun veya ince kalın.  Araştırmacılar, kalori alımını sert bir biçimde azaltarak, laboratuvar hayvanlarının yaşamını uzattı. 100 yaşına kadar yaşamak istiyorsanız, daha ince olmanın daha iyi olduğunu söylüyorlar.
14) Güneşe maruz kalmayı sınırlandırın. Güneş sadece  derinizi kırıştırmayacak, fakat, aynı zamanda, o, deri kanserinin nedeni olabilecek, ve sizi öldürebilecek.
15) İyi bir doktor bulun ve düzenli bir şekilde kontrol yaptırın. Önleyici tıp, onların erken ve tedavi edilebilir safhalarda, potansiyel öldürücü hastalıkları yakalamak için  gireceğiniz  en iyi bahsidir.
16) İlaçlarının kaydını tutun-ve onları alın.  Eğer onları düzgün muhafaza etmenizde sorunla karşılaşırsanız, birisinin size yardım etmesine izin verin.
17)  Ölü odunu terkedin. Neşeli insanlara takılın. Dırdırcılar sizi aşağı indirir.
18)  Evcil bir hayvan alın. Evcil hayvanlar sizin gülümsemenizi muhafaza eder ve sizi aktif yapar.Onlar, aynı zamanda, iyi arkadaştır. Fakat, insan temasından vazgeçmeyin.
19) Bir bilgisayarın nasıl kullanılacağını öğrenin. AARP’nin  (www.aarp.org)  gibi web siteleri sağlık,  zindelik, para ve yiyecek hakkında bilgi yüklüdür. Sadece, bilgisayarın önünde uzun süre oturmayın.
20) Hatırlayın: Asla oldukça geç değildir.  Yaşınızın ne kadar olduğu önemli değil, daha sağlıklı bir yaşam tarzından faydalanabilirsiniz.


*Çevirmen,  İngilizce Öğretmeni, Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce’den tercüme edilmiştir.
Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com
E-posta: [email protected]
 

707800cookie-check100 yaşına kadar yaşamak için 20 yol

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.