104 cezaevinde ‘Öcalan’ eylemi

İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı, 104 cezaevinde terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle açlık grevi olduğunu aktararak, “Tutukluların sesine ses olmak zorundayız” dedi.

Cezaevlerinde, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle 27 Kasım’da açlık grevi başlatıldı. Dönüşümlü açlık grevi eylemi 15 Şubat’a kadar devam edecek. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazıcı, İç Anadolu Bölgesi’nde 21, toplamda ise 104 cezaevinde tuukluların açlık grevi eylemi başlattığı bilgisini paylaştı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, yazmacı, tutsakların taleplerinin net olduğunu belirterek, “Tutuklular, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin topluma yayıldığını ve bu nedenle Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün aynı zamanda Kürt sorunun çözümü olduğunu söylüyor. Onun için bu eylem, Sayın Öcalan üzerindeki tecrit ve Kürt sorunun çözümüne yöneliktir” dedi. Yazmacı, tutukluların açlık grevinin yanı sıra yetkili ulusal ve uluslararası kurumlara da dilekçe ve yazılar gönderdiğini aktardı.

2736010cookie-check104 cezaevinde ‘Öcalan’ eylemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.