11 Eylül davası, iki uçlu değnek…

“Arzu ettiği şehitliği ona vermeyin” başlıklı yazıda Guardian, “Fas asıllı Fransız vatandaşı Musavi kimsenin kahramanı ya da şehidi olmamalı. Ama yine de daha usturuplu bir yargılamayı hak ediyor” diye yazdı.


The Guardian’ın yorumu şöyle:


“Önümüzdeki haftalarda savcılar, olabilecek tüm duygusal silahları kullanarak jüriyi Musavi’nin ölmesi gerektiğine ikna etmeye çalışacaklar. 11 Eylül saldırılarında ölenlerin adları okunacak, fotoğrafları gösterilecek. Yakınlarını kaybeden aileler acılarını anlatacaklar. İkiz Kuleler’in ve Pentagon’un maketleri mahkeme salonuna getirilecek. Saldırıların görüntüleri izlenecek, Dünya Ticaret Merkezi’nde mahsur kalan kişilerin yaptıkları son telefon konuşmaları dinlenecek.”


“Bu acı ve kayıp sahneleri, Zekeriya Musavi’nin saldırılarla ilgisi olup olmadığını göstermeyi değil 11 Eylül’ün ne kadar büyük olduğunu ifade etmeyi amaçlıyor” diye yazan gazete,  “Bu ne doğru bir yargılamaya ne de akıllı bir siyasete benziyor. Öç alma duygularıyla hareket eder ve Musavi’ye hak etmediği bir şehitlik unvanı verirlerse bunun Amerika’ya fazla bir iyilik getirmeyeceği ortada” değerlendirmesini yaptı.

789900cookie-check11 Eylül davası, iki uçlu değnek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.