‘Beklenen virüs geldi…’

Bölgede gerekli önlemler alınırken, hastalığın yayılma olasılığına karşı bir acil durum planı da yürürlüğe sokuldu.


The Independent, başyazısını kuş gribine ayırarak “Bu salgınla başa çıkmak için başkalarından ders çıkarabiliriz” yorumunu yaptı.


Gazete, ülkede herhangi bir paniğe gerek olmadığını vurgulayarak gereken önlemleri almanın da önemli olduğunu şöyle belirtti:


“Aylardır yapılan uyarıların ardından sonunda kuş gribi İngiltere’ye geldi. Ancak hastalığın olası etkilerini azaltmak için, kuş gribinin görüldüğü diğer ülkelerin aldığı önlemlerden ders çıkarmalıyız. Hastalığın görüldüğü bölgede, geciktirmeden itlafa başlamak en uygun karar. Önemli olan yabanî hayvanlarla, üretim çiftliklerindeki hayvanların temasını önlemek. Halk dikkatli ve temkinli olmalı. Sağlık yetkililerine düşen görev ise, bu hoş gelmeyen misafirin, Britanya Adası’ndan mümkün olduğunca kısa sürede gitmesini sağlamak.”


RİSK BÖLGESİNDE 3 MİLYON KUŞ VAR


The Daily Telegraph gazetesi, “Britanya’nın ilk kuş gribi bölgesi” başlığıyla yaklaşık üç milyon kümes hayvanı ve kuşun risk bölgesi içinde yer aldığını yazdı.


The Guardian, “Kuş gribi: Yabanî kuşlar, evcil hayvanlar ve kümes hayvanları risk altında” manşetiyle çıkarken The Times’ın başlığı ise, “Ölümcül kuş gribi virüsü Britanya’ya kondu başlığını attı.”


The Financial Times, iç sayfalarında yer verdiği habere “Virüs alarmı” başlığını atarken, The Independent gazetesi ise, “Kuş gribi gerçekte ne demek” manşetiyle, hastalıkla ilgili başlıca bulguları ve bilgileri aktardı.

789890cookie-check‘Beklenen virüs geldi…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.