200 bin intihar eylemcisi saldırı için bekliyor

Zahar, Gazze’deki İslam Üniversitesinde verilen bir konferansta yaptığı konuşmada, “Eğer İsrail’in 200 nükleer bombası varsa, bizim de şehit olarak ölmeye hazır 200 bin intihar eylemcimiz var” dedi. 

İsrail’i kastederek, “siyonist varlığın mutabık kalması halinde, Mısır İstihbaratı Başkanı Ömer Süleyman’ın önümüzdeki hafta İsrail’e gelerek (geçici) ateşkesin başladığını ilan edebileceğini” belirten Zahar, İsrail’in ateşkesi reddetmesi halinde, “bunun karşılığını ağır ödeyeceğini” söyledi. Zahar, “Bizler kuşatma altında, hiçbir seçimi kalmamış insanlarız, ama işgale karşı kendimizi korumak için tüm kaynaklarımızı seferber ederiz” dedi. 

İsrail’in ateşkesi kabul edeceği, ancak bazı konularda ayak sürüyeceği tahmininde bulunan Zahar, Mısır’ın girişiminin kabulü için tüm sınır geçişlerinin açılmasının bir ön koşul olduğunu kaydetti. Zahar, Hamas’ın ateşkes koşullarını sıralarken, Filistinlilere karşı İsrail saldırılarının durmasını, Filistin topraklarındaki kuşatmanın kaldırılmasını istediklerini bildirdi.

1170640cookie-check200 bin intihar eylemcisi saldırı için bekliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.