TÜRK-İŞ Taksim’e çıkmayacak

Kumlu, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, konfederasyonun, 2008’in 1 Mayıs’ının İstanbul Taksim Meydanı’nda kutlanmasını “yürekten istediğini, bu isteğin gerçekleşmesi için DİSK ve KESK ile birlikte yoğun çaba sarf ettiğini” ifade etti. 


TÜRK-İŞ’in, 1 Mayıs’ı Türkiye’nin dört bir yanında düzenleyeceği mitinglerle kutlayacağını ifade eden Kumlu, kutlamalarla ilgili şu bilgileri verdi: 


“TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, 1 Mayıs’ta Taksim’de olmak isteyen sendikalarımızın bu kararına saygı duymaktadır. TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu ile TÜRK-İŞ’e bağlı bazı sendikalarımızın yöneticileri de 1 Mayıs 2008’de valilikçe izin verilen sınırlar içinde Kazancı Yokuşu ve Taksim Anıtı’na çelenk koyacak, saygı duruşunda bulunacaktır. 


Ancak, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, Taksim Alanı’nda kitlesel bir kutlama için İstanbul Valiliğince izin verilmemesi nedeniyle ülkemizin içinde bulunduğu gergin ortamı da dikkate alarak TÜRK-İŞ topluluğunu 1 Mayıs’ta Taksim’e davet etmeyi, temsil ettiği kitlenin güvenliği ve sendikal özerklik açısından gerekli görmemektedir.”

1058800cookie-checkTÜRK-İŞ Taksim’e çıkmayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.