`Taksim ısrarında iyi niyet görmüyoruz`

Erdoğan, Litvanya Başbakanı Gediminas Kirkilas ile ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak açıklamalarda bulundular ve soruları yanıtladılar.


Sendikaların, 1 Mayıs’ı, Taksim’de kutlamalarına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, “İstanbul’da, gidilir Taksim’de çelenk konulur ondan sonra Vatan Caddesi’nde veyahut da statlarda eğlenceler yapılır. Ama ısrarla, böyle bir şeyin arzu edilmesinin arkasında biz iyi niyet görmüyoruz. Bu konuda da üstelik bütün istihbari bilgileri, legal örgütlere, sendikalarımıza verilmiştir” diye konuştu.
Daha önceden belirlenen miting alanları olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs’ın bu alanlarda kutlanmasını önererek, şöyle devam etti:


”Buyurun oralarda yapın. Niye oralarda yapmıyorsunuz? Günlük yaşamı niçin olumsuz etkilemenin gayreti içindesiniz? ‘Efendim diyorlar biz kontrol altına alırız’. Alamazsınız. Hiçbir zaman kitle psikolojisi buna müsaade etmez, kitlesel eylemler buna müsaade etmez. Olay, orada bir provokatif yaklaşıma bağlıdır. Bir provokatif yaklaşım olduğu zaman bütün o alan karışır. Bizim de bu noktada can güvenliği, mal güvenliği, devlet olarak burada sorumluluğumuz var, mesuliyetimiz var. Yapılıyorsa bu, bundan dolayı yapılıyor. Yoksa biz işçi kardeşlerimizin en doğal hakları olan bu tür bir kutlamayı kabul etmemek gibi bir yaklaşımın içinde değiliz.”

1058810cookie-check`Taksim ısrarında iyi niyet görmüyoruz`

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.