2006 Hessen yerel seçimi hazırlıkları başladı

Hessen Eyaleti’nde hristiyan demokratların iktidarına son vermek isteyen SPD 19 Eylül 2005 gününden itibaren 2006 yılının Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimler’i kazanmak için kolları sıvadı.

Çok sayıda Türkiye kökenli insanın yaşadığı ve Opel Fabrikası’nın bulunduğu Rüsselsheim kenti SPD Teşkilatı 9 Eylül 2005 günü gerçekleştirdiği kongresinde Gross Gerau İl Meclisi adaylarını da seçti.

Toplam 9 adayın üçü Türkiye kökenli adaylar olurken ilk iki sırayı eski AP milletvekili Ozan Ceyhun ve hali hazırda Gross Gerau İl Genel Meclisi üyesi Osman Atasever aldılar.
SPD Rüsselsheim Yönetim Kurulu’nun önerdiği listeye 40 evet oyu ve 6 çekimser oy verilirken sadece 3 hayır oyu çıktı.

Eski AP milletvekili Ozan Ceyhun’un birinci sırayı aldığı bu listede ikinci sırada yer alan Gross Gerau İl Genel Meclisi üyesi Osman Atasever’in olmasının yanı sıra hali hazırda Rüsselsheim Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Murtaza Ak’ta dokuzuncu sırada aday gösterildi.

SPD Rüsselsheim Teşkilatı’nın adayları 24 Eylül 2005 günü gerçekleşecek olan SPD Gross Gerau İl Kongresi’nde Gross Gerau İl Meclisi listesinde yerlerini alacaklar.
SPD kalesi olarak bilinen Gross Gerau’da SPD Yerel Seçimler’de bu pozisyonunu korumayı amaçlamakta.

Türkiye kökenli seçmen için özel bir kampanya hazırlamakta olan SPD, Ceyhun, Atasever ve Ak ile deneyimli bir ekip sunmak amacında.

SPD Rüsselsheim tarafından seçilen Gross Gerau İl Meclisi adayları:

Ozan Ceyhun
Osman Atasever
Hans-Jürgen Birkholz
Eliane Quoos
Jens Grode
Andreas Gövert
Sabine Opper
Bernd Nauke
Murtaza Ak

1114300cookie-check2006 Hessen yerel seçimi hazırlıkları başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.