2006’da Koç ve Boğa burçları

KOÇ


Köklü değişim: Bitişler ve başlangıçlar yılı


Coşkulu, taşkın tabiatlı, atılgan, serüvenlere koşmaktan hoşlanan Koçlar plânlı olmaları gereken bir yıl yaşayacaklar. Zodyak’ın korkusuz şövalyeleri Koçlar, geçen yıl tam dört kez Güneş ve Ay tutulmasına maruz kaldılar. Tutulmalar değişim getirdiğinden, genel tavırlanışınızla birlikte kişiliğiniz, evlilik ve ortaklık konularınızın rutin akışının da değişeceğini, yenileneceğini gösteriyor. Koç burcunun ilk on gününde doğmuş olanlar, 29 Mart’ta gerçekleşecek olan Güneş tutulmasıyla yeni bir hayat anlayışı yakalayacaklar. Özellikle yükselen burcu Koç olanların yeni girişimlerde bulunurken katı kurallarla ve engellerle karşılaşmaları mümkündür. Bu sınırlayıcı etkiyi hafifletecek davranış; iradeli olmak ve doğru zamanlamayı seçmektir. Bu da, yeni başlayan konuları kalıcı kılacaktır. Disiplin gerektiren konularda ihtiyacınız olan iradeyi bulacaksınız. Sabırlı davranmanız sayesinde yaşam akışınızda yükseliş söz konusudur. Dengelenmesi gereken ruhsal borç diyebileceğimiz karmaların bedellerinin ödeneceğini söylemek mümkündür. Ayrıca, vergi, sigorta, kredi alımı ve ödemelerine de özen göstermeliler. Gerek evlilik, gerekse ortaklık sebebiyle edinilmiş müşterek gelirlerin âdil dağıtımı ve kullanımı gündeme gelecektir. Gecikmiş, unutulmuş veya ihmal edilmiş miras konuları çözümleneceğinden,  Koçların birçoğu mirasa kavuşacak. Özetle bu yıl onlara şöyle sesleniyor: ‘Girişim, başarı, ihtişam’.


Koç erkekleri: Tecrübelerini ortaya dökecekleri fırsatlarla karşılaşacaklar. Yaratıcılık gerektiren girişimlerinde kalıcı olacak başlangıçlar yapacaklar. Evli ve çocuğu olan beyler, baba olma sorumluluğunu yoğun olarak hissedecekler. Yeni bebek isteyenlerin acele etmemeleri uygundur. Çünkü Satürn, sınırlayıcı enerjisini haritanızın çocuklar alanına yolladığından, beklediğiniz bebeğin gecikmesi olasıdır.


Koç kadınları: İçsel değişimlerini dışa vurmaya hazırlanıyor. Son derece aktif olacağınız bir yıl. Hayatınıza çeki düzen vermek için sabrınızı zorlayabilirsiniz. Eğer iradenizi kullanır, yeniliklere sırt çevirmez, sizi bıktıran olaylarla başa çıkmayı seçerseniz, sınırlarınızı ortadan kaldırıp aradığınız özgürlüğü ve mutluluğu yakalayacaksınız.


İş ve kariyer: Aile baskısından sıyrılan Koçlar, Güneş tutulmasından kısa bir süre sonra, hem rahat çalışacak, hem de kariyerlerinde ilerleyebilmek için yeteneklerini ortaya çıkarmakta güçlük çekmeyecekler. Girişimde bulunmadan önce planlarını yeniden gözden geçirmeleri, eksiklerini gidermeleri, Satürn’ün sınırlayıcı etkisiyle projelerinin reddedilme ihtimalini ortadan kaldıracaktır. 4 Haziran- 22 Temmuz döneminde iyi planlamaları, iradeli davranmaları ve gerçekçi düşünmeleri sayesinde uzun vadeli başlangıçlar yapabilecekler. Projelere başlamak için mükemmel bir yıl.


Aşk: Evli olanlar, aşk tazeleyecek. Bekârlar ise seçici davranacaklar: Geçici ilişkilerden uzaklaşacak, kalıcı beraberliklere yönelecekler. Cinsel yaşamınızda gizem ve tutku ön plâna çıkıyor. Genel olarak tutkulu aşkın ve cinselliğin ağır basacağı bir yıl sizleri bekliyor. Haziran ayında, Satürn/Mars kavuşumuyla sert etkiler açığa çıkacağından, eşinizle veya sevgilinizle çatışmaya girmekten kaçınmalısınız. 25 Ekim’den 17 Kasım’a kadar aşk yaşamınızda, ahenk ve romantizm dorukta olacak


Sağlık: Son derece güçlü bir beden yapısına sahip olan Koçlar, varis ve ayak, bacak ağrılarına karşı ayaklarını bol bol dinlendirmeli ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı dikkatli olmalılar. 23 Temmuz – 8 Eylül döneminde iş hayatınız oldukça yoğun seyredecektir.  Bu yoğunluk beslenmenizi ihmal etmenize sebep olabilir. Güçten düşen bağışıklık sisteminiz de küçük rahatsızlıklara sebep olabilir. Biraz özenli olmakla, sağlık sorunlarının olmayacağı bir yıl geçireceksiniz.


Eğitim: Koç burcunun ilk on gününde doğanları oldukça disiplinli bir öğrenim yılı bekliyor. Orta öğretimde olanlar plânlı çalışmaları sonunda başarılı bir yıl yaşayacaklar. Üniversiteye hazırlananlar doğru seçim yapmaları halinde istedikleri okulu kazanacaklar. Koç burcunun son on gününde doğan üniversite öğrencileri bölüm değişimi yapabilirler.


Çocuklar: Ele avuca sığmayan Koç çocukları babalarından yoğun ilgi bekleyecekler. Yüzmek, dalmak, tırmanmak gibi spor dalları başlıca aktivitelerini oluşturduğundan; anne ve babalarını bu konuların yapıldığı kulüplere kaydolmak için manipüle edecek beceriye sahip görünüyorlar. Satürn’ün kısıtlayıcı, kuralcı, öğretici etkisiyle aşırı baskı uygularsanız, eğitim çağındaki çocuklarınızı okuldan soğutabilirsiniz.


Şanslı dönemler: Kararlarını hızlı bir biçimde alan Koçlar, 13 Aralık 2005 – 3 Ocak 2006 arasında da kıvrak düşünecek; çabuk ama yerinde kararlar verecek ve yabancı ülkelerle güçlü anlaşmalara imza atacakları tekliflerle karşılaşacaklar. 4 -29 Mayıs, maddi açıdan son derece şanslı olacakları bu devreden, iyi yararlanmalılar. 25 Haziran – 19 Temmuz dönemi ise, coşkularını artıracak ve morallerini düzeltecek haberler getiriyor. 13 Ağustos’tan 6 Eylül’e kadar, aşk ve parada şanslarının son derece açık olduğu bir devre olacaktır. Ancak şans oyunları ve borsa gibi spekülatif alanlarda yatırımlardan kaçınmalılar. 18 Kasım’dan 11 Aralık’a kadar, yıl içinde başladıkları konuların meyvelerini toplamak üzere bol bol yolculuk yapacaklar.


Riskli dönemler: 14 Nisan’dan 4 Haziran’a kadar Mars, evlerinde masraflara neden olacağından özellikle suyla çalışan cihazlarda bozulmalar olabilir. Bu arızalardan dolayı, evinizi su basabilir dikkat! 9 Eylül – 23 Ekim arasında, ihmal edilmiş borçlarınız varsa, bu, hacizlere ve kamu davalarına zemin oluşturur. Ayrıca, eşiniz ve ortağınızla olan ilişkilerinizdeki dengeler de bozulabilir. Entrika olasılığına karşı, sağduyulu olmalısınız. Bu tarihin size bahşedeceği hoşluk, gerçek dostlarınızı ve düşmanlarınızı maskesiz görebilmeniz, arkadaşlarınızı doğru seçebilenizdir. 24 Ekim’den 6 Aralık’a kadar, vergi, sigorta ve kredi ödemelerinizin mükerrer yapılmamasına, ihmal edilmemesine, yüksek miktarda kredi alınmamasına özen göstermelisiniz.


BOĞA


Güven ortamı genişlerken, aile ve özel hayat sınırlayıcı.


29 Temmuz 2005 tarihinde Boğa burcuna yerleşen Mars, cesaretinizi, gücünüzü ve cazibenizi ortaya çıkardı. Kendinizi harika hissediyorsunuz! 1 Ekim – 10 Aralık 2005 arası Mars’ın retrograd hareketinden oluşan etki ile duygularınızı, isteklerinizi ve öfkenizi bastırmak zorunda kalmanıza rağmen. Yine geçtiğimiz Temmuz ayında, Satürn’ün Aslan burcuna yerleşmesi sonucu,  aile büyüklerinin sorunları su yüzüne çıkmıştı. Bunun yarattığı sorumluluk güçlü enerjinizi emerken, özel yaşamınızın kısıtlandığını, yaşam alanınızın daraldığını hissetmeniz çok doğal… Hal böyleyken, Jüpiter’in zıt burcunuz Akrep’te yol alışı iyimserliğinizi açığa çıkarıyor; kişiliğinizi kararlı, cesaretli, güçlü ve cazibeli bir edayla dışa vurmanıza yardım ediyor. Sizi çok zorlayan, ama yeteneklerinizi kalıcı bir biçimde ortaya çıkarmanızı kolaylaştıran Mars, Satürn, Neptün ve Jüpiter karesi Şubat’ın üçüncü haftası sona eriyor. Ayrıca Mars’ın güç veren enerjisi 17 Şubat’a kadar Boğa burcuna akamaya da devam edecek.18 Şubat’tan sonra geliriniz artıyor, çift kısmetler almaya başlıyorsunuz. 14 Nisan’dan, 4 Haziran’a kadar iletişim trafiğiniz ve yakın çevreye yolculuklarınız oldukça yoğun olabilir. 2006 Boğalara şu müjdeyi veriyor: ‘Güç ve şans.’


Boğa erkekleri: Atılım yapma isteğiyle dolu Boğa erkekleri babalarından veya aile büyüklerinden güç ve maddî destek görecekler ve kontrolü kaybetmeyecekler. Direnmemeli; büyüklerinizin hayat ve iş tecrübelerinden yararlanmalısınız. Ev almak, düzenli bir yaşam sürdürmek ve evlenmek aklınızı meşgul eden başlıca konular. Yaşamınıza çeki düzen vereceğiniz, kariyerinizde yükseleceğiniz bir yıl sizleri bekliyor.


Boğa kadınları: Venüs’ün bekâr kadınları, bu yıl evlilik teklifleriyle sıkça karşılaşacaksınız. İş hayatınızda hak ettiğiniz yere çıkmak için eksik gördüğünüz bilgiyi tamamlamalı ve makul hayaller kurmalısınız. İsteklerinizi gerçekleştireceğinizden hiç şüphe duymamalı, öz güveninizin size yardımcı olacağını bilmelisiniz. Hedefinize adım adım ve önünüzü görerek gitmelisiniz.  Ailenize zaman ayırmayı da ihmal etmemelisiniz.


İş ve kariyer: Aile büyüklerinin ve ev hayatının kısıtlayıcı etkilerini, baskı hissetmemeye gayret ederek akışına bırakmalı, işinize yoğunlaşmalısınız. Özel sektörde veya serbest çalışanlar, sundukları ürünleri gözden geçirecek, talebin hangi yönde geliştiğini anlayacak ve güçlü kazançlar elde edecekler. Ekip çalışmasına özen göstermek ve buna yoğunlaşmak hayallerinizi süsleyen mevkie ulaşmanızı sağlayacaktır. Terfi etmek neredeyse kaçınılmaz.


Aşk: Evli Boğalar eşleriyle el ele verip ev almaya veya iş kurmaya yönelebilirler. Bu paylaşım aşk hayatlarını güçlendirirken güven duygularını artıracaktır. Bekârlar aile büyüklerinin muhalefeti ile karşılaşsalar da evlenmeyi başaracaklar. Muhalefeti kıramayacaklarını sanan bazı Boğalar gizlice evlenmeyi düşünebilirler. Bu davranış, aile ilişkilerini çıkmaza sokabilir, dikkat!


Eğitim: İlköğretimlerini sürdüren Boğalar paylaşımın ne olduğunu kavrayacakları bir yıldalar. Üniversiteye hazırlananlar, derslerini sıkı bir disiplinle çalışacaklar. Eğitimi bitirmek üzere olanlar ise şimdiden iş aramaya yönelecekler. Gerçeğe yakın hayaller kurarlarsa, isteklerini gerçekleştirecekler. Bilgi ve tecrübe gerektiren işlere hazırlıksız yakalananlar hayal kırıklığına uğrayabilir.


Sağlık: Güçlü beden yapılarıyla her zaman sağlıklı olan Boğalar, karşıt burçlarında yol alan Jüpiter etkisiyle kilo almaya müsaitler. Eğer ölçüyü kaçırmazlarsa kilo vermenin sıkıntısını bertaraf etmiş olurlar. Ailelerindeki yaşlı akrabaların bakımını üslenmeleri ve sağlık sorunlarıyla meşgul olmaları söz konusu olabilir. Bireysel sağlık mükemmel; aile büyükleri için uzun sürecek tedaviler olasılıklı.


Çocuklar: Sakin ve uslu olmalarına karşın inatlarıyla başa çıkılması zor Boğa çocukları, bu yıl evden çıkmaya pek istekli olmayacaklar. Bu nedenle onları kreşe veya okula göndermekte zorlanabilirsiniz. Özellikle babalarına veya ailenin yaşlı bireylerine aşırı bağlılık gösterebilirler. Sabırla ve sakin davranarak, onları okulun güvenli, eğlenceli ve sıcak bir yer olduğuna inandırmalısınız. Boğa çocuğunuzla inatlaşırsanız, uyku düzenlerinde bozukluk oluşabilir.


Şanslı dönemler: Geride bırakmaya hazırlandığınız yıldan aldığınız Mars enerjisiyle, yeni yılı son derece güçlü ve enerji dolu karşılıyorsunuz. 2006’nın ilk iki ayında oldukça cesur girişimlerde bulunarak, başarı payınızı arttıracaksınız. Beklediğiniz haberler, 7 Nisan -3 Mayıs döneminde sevindirici bir şekilde gelecektir. Venüs, 30 Mayıs’tan, 24 Haziran’a kadar güzelliğinizi ön plana çıkarırken, bol miktarda para kazanmanıza da olanak verecektir. 25 Haziran – 19 Temmuz arası çok popüler olacağınız, yakın çevrenizle iyi vakit geçireceğiz, gezip eğleneceğiniz bir dönemdir. 23 Temmuz – 30 Eylül arası, her konuda çok şanslı olduğunuz bir devredir. Bu şanslı zamandan iyi bir şekilde yararlanmak için, katı kuralcı olmaktan, kılı kırk yarmaktan ve inatçılık yapmaktan kaçınmanız gerekiyor.


Riskli dönemler: Riskli tarihlerinizin bazı şanslı tarihlerinizle çakışması aklınızı karıştırabilir. Bu çakışan tarihlerde şans ve riskin eşit olduğunu bilmelisiniz. Şans payını daha yukarda tutmanız, sizin tutumunuza bağlıdır. 6 Mart -6 Nisan kariyerinize gölge düşürecek çekişmelerden uzak durmanız, hayal kırıklığına uğramanızı engelleyecektir.10 – 30 Haziran’da evinizde çok masrafa sebep olacak açılar gözleniyor. Elektrikle çalışan cihazlar bozulabilir. Arızalı kablolar, prizler yangın riski oluşturabilir. Bu riski ortadan kaldırmak için, evinizin elektrik tesisatını kontrol ettirip arızalı cihazları onartmalısınız.  13 Ağustos – 6 Eylül döneminde, yabancıların iç işlerinize müdahalesine izin verirseniz huzurunuz kaçabilir. Alakasız kişilerle aile sorunlarınızı paylaşmamalı, fikir sormamalısınız. 24 Ekim – 6 Aralık devresinde, Jüpiter – Mars kavuşumu öfkenizi abartmanıza neden olabilir. Dolayısıyla eşiniz veya ortağınızla küçük anlaşmazlıkları büyütebilir, sert tartışmalara dönüştürebilirsiniz. Öfkeniz yatıştığında pişman olabilirsiniz. Öfkeye ve abartılı tutum sergilemeye dikkat!


 

722060cookie-check2006’da Koç ve Boğa burçları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.