28 yangından 26’sı kontrol altında

Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya’nın Manavgat ilçesi Şelale Orman İşletme Şefliği Bucakşıhlar Köyü mevkindeki yangının, şiddetli rüzgarın etkisi ile kısa sürede yayıldığı belirtildi. 

Tehlikeli hale gelen yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer bölge müdürlüklerinden 10 helikopter, 4 amfibi uçak, 5 THK uçağı, 60 arazöz, 30 ilk müdahale ekibi, 16 dozer, 600 yangın işçisi ve yeterli sayıda görevli ile müdahale edildiği bildirilen açıklamada, parçalı olarak geniş alanda etkili olan yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü ve çalışmaların iyiye gittiği kaydedildi. 


Alanya-Dim vadisi’nde 3 hektarlık alanda etkili olan yangına 2 helikopter, 6 arazöz ve 2 dozer ile müdahale edildiği ifade edilen açıklamada, kısmen kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 


ÇEŞME’DE MAKİLİK ALANDAKİ YANGIN SÜRÜYOR 
 
İzmir’in Çeşme İlçesindeki makilik ve otluk alanda çıkan orman yangını sürüyor. İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, gece boyunca yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini, havanın aydınlanması üzerine bölgeye 5 uçak ve 5 helikopter çağırdıklarını bildirdi. 


Germiyan köyü yakınlarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle yaklaşık 200 hektarlık alanda etkili oldu. Ildır köyü yakınlarındaki bazı site sakinleri evlerini boşalttı. Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü de çalışmaları olay yerine gelerek izledi. 


Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, tüm gece boyunca yangın söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Yangının sitelere yaklaştığını ancak yapılan çalışmalarla tehlikenin önüne geçildiğini ifade eden Üzmez, ”Rüzgarın etkisiyle yangın yayıldı ve ilk belirlemelerimize göre yangın 200 hektara ulaştı. Gece boyunca ekiplerimiz çalıştı. Havanın aydınlanmasıyla bölgeye 5 uçak ve 5 helikopter çağırdık. Yangına havadan da müdahale edeceğiz” dedi.


İZMİR’DEKİ ORMAN YANGININI SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 
 
İzmir’in Menderes İlçesine bağlı Ahmetbeyli Beldesinde başlayan, rüzgarın da etkisiyle Pamucak sahiline kadar yayılan yangının etkili olduğu alanda soğutma çalışmaları sürüyor. 


Gölova Köyü sınırlarında öğle saatlerinde başlayan yangın, yaklaşık 100 hektar makilik ve çamlık alanda etkili oldu. Yangında, Baradan, Klaros, Denizpınarı koyları ile Klaros Antik Kenti, zarar gören önemli noktalar oldu. 


Bu arada, yangının kontrol altına alınması ile evlerini boşaltan site sakinleri de evlerine dönmeye başladı.  

1045070cookie-check28 yangından 26’sı kontrol altında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.