3.7 milyon Charlie Hebdo

Fransa’da 17 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırıları protesto etmek için Paris’te düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılım, 1 milyon hedefinin de ötesine geçerek, 1.5 milyonu buldu.

Fransa’da başkent Paris başta olmak üzere ülke genelinde düzenlenen ‘teröre karşı dayanışma’ gösterilerine 3,7 milyon insanın katıldığı açıklandı. Bu sayı ile Fransa tarihinin en geniş katılımlı organizasyonun gerçekleştirildiği belirtildi. Fransız televizyon kanalları, Paris’in, Nazi işgalinden kurtuluşundan bu yana en büyük katılımlı gösteriye sahne olduğunu bildiriyor.

Fransa’da 17 kişinin öldüğü saldırıların ardından Paris’te yüz binlerce kişi ve 50’den fazla ülkenin lideri “Birlik Yürüyüşü” için bir araya geldi. Republique (Cumhuriyet) Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Place De La Nation’da (Ulus Meydanı) sona erecek. Yürüyüş dolayısıyla olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, Paris’e takviye birlikler sevkedildi.

YAKINLARINI KAYBEDENLER EN ÖN SAFTA

Yürüyüşte, ön safta saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları yer aldı. Dünya liderleri, çok sıkı korunan kortejle yaklaşık 400 metre yürüdü. Liderler, yürüyüşün ardından terör saldırısında ölenlerin anısı için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Yürüyüşe CHP Milletvekili Şafak Pavey de katıldı.

Kimi liderler kol kola girerken, bazı liderler de el ele yürüdü. Davutoğlu’nun İsveç Başbakanı Stefan Löfven’le elini tuttuğu görüldü. Başbakan Davutoğlu’nun diğer yanında ise Ürdün Kralı Abdullah yer aldı.

Liderler, yürüyüşün ardından terör saldırısında ölenlerin anısı için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Cumhurbaşkanı François Hollande, kortejde bulanan liderlerin teker teker ellerini sıkarak, terörle mücadelede gösterilen dayanışma için teşekkür etti.

Yürüyüş sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlenirken, polis helikopterleri de uçuş yaptı. Yürüyüş güzerhgahındaki binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi.

1442040cookie-check3.7 milyon Charlie Hebdo

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.