6’ncı Kaş Kitap Şenliği programı belli oldu

13 -19 Kasım 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek 6.Kaş Kitap Şenliği programı şöyle:

13. Kasım Pazartesi: (1. Gün)

Saat: 13:00: Cumhuriyet Meydanında; konuk çizerlerin katılacağı karikatür atölyesi.
Konuk çizerlerin üretecekleri; “Eyvah komşum Türkçe bilmiyor!” konulu karikatürler Cumhuriyet Meydanı’nda sergilendikten sonra Yeşilköy beldesinde şenlik boyunca gezilebilecek. 

Saat: 15:30: Belediye Toplantı Salonunda kitap standları ve Ülkü Ovat- Ümit Öğmel ortak çalışması olan  “Bir Ateş Yakmak Çizgiyle…”  başlıklı grafik- mizah sergisi açılışı. İlk kez Kaş Kitap Şenliği’nde izleyiciyle buluşacak olan sergide, Ülkü Ovat ve Ümit Öğmel’in yeni bir teknikle grafik, karikatür ve güncel metinlerden oluşturduğu 24 parçalık özgün çalışmaları yer alacak. Ayrıca serginin içeriğiyle bağlantılı olarak yazar Mustafa Yıldırım’ın Ulus Dağı’na Düşen Ateş adlı romanı için Hasan Cihat Örter tarafından bestelenen aynı adlı senfoniden bir bölüm, romanın içeriği eşliğinde sinevizyon olarak sunulacak. 

Saat: 16:00: Belediye Toplantı Salonu- Konferans: “Oryantalizmden Küreselleşmeye: Kültürel Mirasımız ve Arkeoloji.”  Konuşmacılar: Prof. Dr. Sencer Şahin (Akd. Ün.Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri. Bl. Bşk. E), Giray Ercenk ( Akd. Ün. Öğr. Üy. Yazar), Ünsal Özçelik (Emekli  Arkeolog) Gazeteci Yazar Özgen Acar’ın da bildirisiyle katkıda bulunacağı konferansta, güncel örnekleriyle kültürel tahribat ve yapısal sorunlar tartışılacak.

14. Kasım  Salı: ( 2. Gün)

Saat 10:00: Konuk yazar ve çizerlerin katılacağı; Ova  ve Yeşilköy İlköğretim okullarını kapsayan köy okulları gezisi için Belediye önünden hareket.  Ferit Avcı, Giray Ercenk, Aptülika, Gürkan Hacır, Cevat Özer, Ahmet Önel ve Ahmet Yıldız okul söyleşileri ve karikatür atölyesi çalışmasına katılacaklar.

Saat: 17:00: Uzun Çarşı Libera Kitap Kafe.
Müzik yazarı-çizer Aptülika’nın ( Abdülkadir Elçioğlu)  rock yıldızlarının portrelerinden oluşan “ Tarama Ucuyla Rock Yapmak: Müzikli Portreler” sergisinin açılışı.

15. Kasım Çarşamba: (3. Gün)
Saat: 10:00: Çerçiler Atatürk İlköğretim Okulu: Ümit Öğmel ( Çocuk kitapları çizeri- Karikatürist- Yazar) ve Ülkü Ovat ( Çocuk kitapları çizeri- Karikatürist-Yazar)’ın “ Resimler Bizden, Öyküsü Sizden”  başlıklı atölye çalışması, yine Ülkü Ovat- Ümit Öğmel ortak çalışması olan ve toplam 21 parçadan oluşan “Kitap Kapıları: Çocuk Kitapları Kapak Sergisi” başlıklı sergi açılışı. Atölye çalışmasında, çocukların öyküleme yetilerini geliştirme, benzer öyküler geliştirerek duygusal zeka gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan çalışmaya ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılacaklar. Aynı gün saat 14:00’da yazar Hidayet Karakuş, Çerçiler Atatürk İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle bir söyleşi yapacak.

Saat: 15:00: Belediye Toplantı Salonu: Söyleşi: “ Medyadan Siyasete Türkiye’nin örtülü kast sistemi ”  Konuşmacılar: Tayfun Er ( Araştırmacı Yazar) Gürkan Hacır ( Gazeteci Yazar ) Yakın tarih ve aile tarihi araştırmalarıyla tanınan Tayfun Er, gazeteci ve televizyon yapımcısı Gürkan Hacır’ın yöneteceği söyleşide Türkiye’nin fazla bilinmeyen toplumsal ve siyasi kast sistemine ilişkin çarpıcı tespitlerini okurlarla paylaşacak.

Saat: 17:00: Belediye Toplantı Salonu: “Neden Şiir?”   Söyleşi ve şiir dinletisi – Şükrü Erbaş ( Şair –Yazar), Ünal Ersözlü ( Şair –Yazar- Sabah Gazetesi Akdeniz Bölge Temsilcisi) 

Saat: 20:00: Can Mocamp
Saydam Gösterisi:  Karikatürist Ferit Avcı’nın hazırladığı “Her Şey Çizgiyle Başladı” başlıklı saydam gösterisi. 20:45: Kısa Film Gösterimi: “Bir Adada Bir Arada” Kıbrıs’ın iki farklı toplumundan yönetmenlerin hazırladığı ve  bir arada yaşam üzerine kurulu 10 kısa filmden oluşan toplu gösterim.

16 Perşembe: ( 4.Gün)
Saat: 10:00: Kalkan İlköğretim Okulu gezisi. Yazar ve çizerlerin öğrencilerle söyleşi ve atölye çalışması. Hidayet Karakuş, Ümit Öğmel, Ülkü Ovat, Savaş Ünlü, Ahmet Önel, Cevat Özer, Aptülika.

Saat: 15:00: Libera Kitap Kafe- Uzun Çarşı: Edebiyat Söyleşileri: “Türkiye’de edebiyat dergiciliği” Turgay Fişekçi ( Şair –Yazar- Sözcükler Dergisi Gn. Yn. Yön.) , “Cemil Kavukçu’nun Öykü Yolculuğu” Cemil Kavukçu ( Yazar )

Saat: 17: 00: Belediye Toplantı Salonu: Konferans: “ Ortadoğu’nun kapısı Lübnan ve yeni Ortadoğu haritası ”  Doç. Dr. Emin Gürses ( SÜ. Uluslar arası İlişkiler Bl. Öğr. Üy. Yazar)

Saat: 18:00 Belediye Toplantı Salonu: Gölge Oyunu- Karagöz-Hacivat Gösterisi. İstanbul Hayal Perdesi Grubundan Karagöz Ustası Cengiz Samsun, Gölge Oyunu tarihine farklı yorumlar getiriyor.

17. Kasım Cuma: (5. Gün)
Saat: 10:00: Konuk yazar ve çizerlerin katılacağı; Sarıbelen köyü  İlköğretim Okulu gezisi için Belediye önünden hareket. 11:00: Sarıbelen’de, yazar Cemil Kavukçu ve Savaş Ünlü’nün okul söyleşisi. Aynı okulda Gölge Oyunu- Karagöz-Hacivat Gösterisi. İstanbul Hayal Perdesi Grubundan Karagöz Ustası Cengiz Samsun, Gölge Oyunu tarihine farklı yorumlar getiriyor.

Saat: 16:00 Kalkan –Pirat Otel Toplantı Salonu
Nusret Gürgöz, Tekin Gönenç, Hasan Sertkaya ve gitarist Tamer Erol’un  sunacağı müzikli  şiir dinletisi.

Saat: 18:30: Pirat Otel Toplantı Salonu- Kalkan: Tek Kişilik Gösteri: “Ulvimtrak”  Ulvi Alacakaptan ( Oyuncu- Çevirmen- Yazar)

18. Kasım Cumartesi: ( 6. Gün)
Saat: 13:00:  Belediye Toplantı Salonu
Edebiyat Söyleşileri: “Şiir ve Yaşam”  Sennur Sezer ( Şair –Yazar),  “ Geçmişten Günümüze Öykücülüğümüz” Adnan Özyalçıner ( Eğitimci-Yazar)  “Türkiye’de Kitap Dergiciliği ve Yayıncılık”  Turhan Günay ( Yazar- Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki Gn.Yayın. Yön.)

Saat: 14:30: Belediye Toplantı Salonu- Söyleşi; “ Sendikal Hareketin Krizi ve Çıkış Yolları”
Konuşmacılar: Aziz Çelik ( Gazeteci- yazar), Yüksel Işık ( Yazar)

Saat: 16:00: Konferans: “Atatürk’ün Dış Politikası ve Türkiye’nin ‘B’ Planı”
Prof. Dr. Anıl Çeçen ( Ankara Ün. Hukuk Fak. Öğr. Üy. ADD Yönetim Kurulu Üy)

19. Kasım Pazar: ( 7.Gün)
Saat: 15:00: Belediye Toplantı Salonu. Söyleşi:  “ Oryantalizmden Küreselleşmeye Edebiyatımız” Ahmet Yıldız ( Eleştirmen- Yazar- Edebiyat ve Eleştiri Dergisi Gn. Yn. Yön)

Saat: 16:30: Can Mocamp:  Müzikli Şiir Dinletisi:* “ Suyun Yanında Su, Şiirin Yanında Şarkı Türkü Getirmek”  Şair Yazar Sezai Sarıoğlu ve Neyzen Mehmet Tekirdağ.

* Can Mocamp’ta gerçekleştirilecek olan etkinlikler, hava koşullarının elverişli olmaması durumunda Belediye Toplantı Salonunda yapılacaktır

İletişim: 0242 836 22 24- 0535 672 37 53 Yusuf Yavuz

 

1140360cookie-check6’ncı Kaş Kitap Şenliği programı belli oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.