8. Kutlu Adalı Basın Ödülleri dağıtılıyor

Basın Sen Başkanı Kemal Darbaz’ın yaptığı açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM)  düzenlenecek ödül töreni, saat 14.00’de başlayacak.


Basın-Sen, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Türk İletişimciler Birliği, Kıbrıs Türk Spor Yazarlar Derneği ile Kutlu Adalı Vakfı temsilcilerinden oluşan Büyük Jüri, 8. Kutlu Adalı Basın Ödülleri’nin bu yıl, 1974’ten sonra Rum ve Türk halklarının yan yana yaşadığı serüveni anlatan “Paralel Yolculuklar” isimli belgesel filmin Kıbrıslı Türk  ve Kıbrıslı Rum yönetmenleri Derviş Zaim ile Panicos Chrysantou’a verilmesi uygun bulmuştu.


Açıklamaya göre, her iki yönetmenin katılımını sağlamak amacıyla ödül töreni, onlar için uygun bir tarihe ertelenmişti.


TÖREN


Ödül töreni, Basın-Sen Başkanı  Kemal Darbaz’ın konuşmasıyla başlayacak. Kutlu Adalı’nın özgeçmişinin okunmasıyla devam edecek törende, iki farklı üniversitenin iletişim fakülteleri öğretim üyeleri Gürdal Hüdaoğlu’un  “Medyada Manüpülasyon,” ve  Bekir Azgın’ın “Medyada Dil Kullanımı”  kısa bildirileri sunulacak.
Bildiri sunumlarının tamamlanmasıyla birlikte saat 15.00’de Basın-Sen 8. Kutlu Adalı  Basın Ödülleri sahiplerine verilecek. Ödüllerin verilmesini kokteyl izleyecek


FİLM GÖSTERİMİ


Ödül töreninden sonra saat  16.00’da, “Paralel Yolculuklar” isimli belgesel filmin gösterimi yapılacak. Film gösterimi tüm halka açık olacak.


DERVİŞ ZAİM?


 Derviş Zaim, 1964’de Limasol’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde lisans öğrenimini tamamladıktan sonra , İngiltere Warwick Üniversitesi’nde kültürel çalışmalar dalında master yaptı. TV yönetmenliği ve yazarlığı deneyimine sahip olan Derviş Zaim’in yayınlanmış bir romanı (Ares Harikalar Diyarında) bulunmaktadır. Zaim, Filler ve Çimen,  Tabutta Rövaşata ve  Çamur filmleriyle birçok ödül kazandı.


PANICOS CHRYSANTHOU?


Panicos Chrysanthou, 1951’de Girne’de doğdu. Yüksek öğrenimini,  1970-1975 yıllar arasında Atina Üniversitesi’nin Edebiyat ve Felsefe Bölümü’nde yaptı. Yunan ve Kıbrıs filmlerinde yönetmen asistanı ve yapımcı olarak çalıştı. Kısa bir süre gazetecilik yaptı.


Pek çok filme, yönetmen ve yapımcı olarak imza attı. Panicos Chrysanthou, Derviş Zaim ile birlikte “Paralel Yolculuklar” filmini birlikte yaptı. Chrysanthou, bunun dışında Derviş Zaim’in “Çamur” filmine katkı yaptı.


FOTOĞRAF: Kutlu Adalı


İLGİLİ HABERLER:


Gazeteci Kutlu Adalı anıldı


Adalı davasında Türkiye’ye ceza…


 

684770cookie-check8. Kutlu Adalı Basın Ödülleri dağıtılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.