Hamile inekler first-class Kazakistan yolcusu

İneklerin bu yolculuğa çıkmadan evvel hamile kalmış olması şart koşuldu! Kazakistan’a gidince doğuracak olan ineklerden yeni bir besi hayvanı kuşağı elde edilmek isteniyor.

Eyalette yayınlanan günlük “The Bismarck Tribune” gazetesi tarafından verilen habere göre, Kazakistan’da yaşanan bir besi hayvanı sıkıntısından sonra buradan satın alınacak ineklerle durumu düzeltmek isteyen Kazak yetkililer, ineklerin uçağa yolcu alınması sırasında işin başından ayrılmayıp son âna kadar bekledi.

Dakota’dan Kazakistan’ın başkenti Astana’ya 18 saat uçacak olan ineklerin yanına bol miktarda yiyecek, saman, ot ve ilaç, su ve öteki ihtiyaçları konuldu. İneklere çok sayıda veteriner de eşlik etti. Bu taşıma için özel bir Kazak uçağı getirildi.

Kazakistan’ın ABD’nin Kuzey Dakotası’ndan inek tercih etmesine gerekçe olarak, coğrafya ve iklim benzerlikleri öne sürüldü. Kazakistan’a bugüne kadar başka ülkelerden getirilen ineklerin yaşamadığı, şimdi umudun Dakota ineklerinde olduğu savlandı. Öte yandan bu operasyon için Kazakistan’ın kaç para ödediği öğrenilemedi, ancak ABD basınında yer alan yorumlara göre, petrol ve maden zengini Kazakistan için bu bedelin bir önemi zaten bulunmuyordu.

1512010cookie-checkHamile inekler first-class Kazakistan yolcusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.