İngiliz katedralinde İslam ilahileri krizi

İngiltere’nin yaşayan en saygın bestecileri arasında yer alan Sir John Tavener’in “Allah’ın Güzel İsimleri” adlı yapıtının katedralde seslendirilmesini istemeyen Katolikler, konserin iptali için İngiliz Katoliklerinin lideri Kardinal O’Connor’a bir mektup yazdı. Mektupta, Allah’ın 99 isminin geçtiği ilahinin katedralde söylenmesinin Kilise’nin İslam inancını desteklediği şeklinde algılanabileceği uyarısında bulundu. Katedral yöneticisi Mark Langham ise ‘Bu dini değil, müzikal bir etkinlik. İptal edilmeyecek’ dedi.


Muhafazakârlar salı gecesi Katedral önünde toplanarak ellerindeki İncil’den alıntılar yazılı dövizlerle konseri protesto edecek. Hıristiyanların tepkisini çeken şarkıları seslendiren Tavener, “Allah’ın Güzel İsimleri” adlı yapıtı ilginç bir tesadüfle 22 Haziran Cuma günü Türkiye’de Bizans kilisesinden müzeye dönüştülen Aya İrini’de seslendirilecek.


KATEDRALDE PROTESTO


Westminster Katedrali’nde sergilenecek gösteri nedeniyle kilise protesto edildi. İngiliz Katolik dünyasının lideri Kardinal Cormac Murphy-O’Connor’a bir mektup yazan muhafazakarlar, konserin iptalini istedi. (Akşam)

803380cookie-checkİngiliz katedralinde İslam ilahileri krizi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.