Başpiskopos da kaçaklara ‘af’ istedi

Londra Belediye Başkanı Boris Johson’un kaçak göçmenlere “af”çıkartılması yönündeki çağrısına, İngiltere ve Wales Katolik Kilisesi Başpiskoposu Kardinal Cormac Murphy-O’Connor’da destek verdi.


BBC Radyo 4’de yayınlanan ‘Pazar Programı’nda konuşan Kardinal Cormac Murphy-O’Connor, vizesi biten veya iltica başvuru kabul edilmediği için kaçak konumuna düşen göçmenlerin topluma yeniden kazandırılması için ‘af’ çıkartılması gerektiğini söyledi.. 


Kardinal Cormac Murphy-O’Connor, çoğu ‘radarın altında’ yaşayan ve resmi belgeleri olmayan kaçak göçmenlerin, rahatlıkla sömürüldüğünü öne sürerek, bu kişilerin ‘saldırı ve tenkitlere’ maruz kaldığını ayrıca kolayca korkutulabildiklerini ifade etti.


Kardinal Cormac Murphy-O’Connor, şöyle devam etti:


“Fakat bazı göçmenlerin buraya gelip, bir kaç yıl burada yaşadıktan sonra belgesiz kalmalarında bir neden var. Bence belli bir zamandan sonra bu insanlara ‘vatandaşlık’ verilmeli ve bunun getireceği yararlardan faydanlanmalıyız”


Johson sevindi, Cameron kızdı


Belediye Başkanı Johson, Kardinal Cormac Murphy-O’Connor’un kaçak göçmenlere ‘af’ çıkartılması yönündeki desteğinin kendisi için oldukça memnuniyet verici olduğunu söyledi. Johson, “Ortada açıkça görülebilen ve üzerinde düşülmesi gereken bir durum var Hükümetin bu konuyu ciddi ciddi düşünmesi gerekir” diye konuştu.


Öte yandan, Johson’un kaçak göçmenler ‘af’ çıkartılması yönündeki çıkışı Muhafazakar Parti lideri David Cameron’u fena kızdırdığı belirtiliyor.


HÜKÜMET İSTEKLİ DEĞİL


Hükümet, kaçak göçmen ve vize süresini geçirenlere ‘af’ çıkartılması çağrısının sadece insan kaçakçılığı ve iltica başvurularını arttırmaya yarayacağı inancında.


İngiliz İçişleri Bakanlığı’nın (Home Office) verilerine göre, ülkede 500-700 bin arasında kaçak göçmen olduğu tahmin ediliyor. Kaçak göçmenlerin çoğu başkent Londra ve ülkenin güneydoğusunda çalışıyor.Bu kişilerin çoğu sahte belde ile çalışıp, vergi ödüyor. Diğerleri ‘insan kaçakçıları’ veya ‘mafya’ aracılığıyla iş buluyor.


Home Office, ülkedeki bütün açak gömenlerin sınırdışı edilmesinin 25 yıl sürebileceğini ve bununda milyonlarca sterline mal olacağını iletti.

818080cookie-checkBaşpiskopos da kaçaklara ‘af’ istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.