AB Fransa’ya karşı “Fransız” kaldı

The Financial Times gazetesi, Fransa’nın binin üzerinde Romanı sınırdışı etmesiyle birlikte tekrar alevlenen göçmenlik üzerine tartışmanın, AB’nin kurucu ilkelerine de tehdit arzettiğini savunan bir haber-analize yer verdi.

Gazete, Fransa’nın Romanlara yaptığı muamelenin yalnızca Brüksel’le büyük bir üye devlet arasında en ciddi sorunlara yol açmadığını, bunun da ötesinde, Birliğe üye ülke vatandaşlarının hissettiği en somut kazanımlardan biri olan serbest dolaşım hakkını da tehdit ettiğini belirtti.

The Financial Times bu ilke sayesinde, Belçika ya da Yunanistan nüfusu civarındaki, toplam 12 milyon Avrupa Birliği’ne üye ülke vatandaşının, kendi ülkesi dışında yaşadığını belirtip bazı birlik ülkelerinin aldığı ve verdiği göç miktarlarını karşılaştırdı.

Gazeteye göre, Paris’in Romanlarla ilgili tutumu ve Avrupa Komisyonu’nun bu konuda Fransa’ya yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı konusunda vereceği karardan serbest dolaşım ilkesi de etkilenecek.

Financial Times, aldığından daha fazla göçmen veren İtalya’da, İçişleri Bakanı Roberto Maroni’nin, geçimini sağlamakta zorlanan göçmenleri AB’ye üye ülkelerin vatandaşları da olsalar ülkesinden sınırdışı edebilmenin yollarını aradığını da duyuruyor.

1260910cookie-checkAB Fransa’ya karşı “Fransız” kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.