‘AB ilişkisi çıkmazda ama aşılabilir’

Gazete bu hafta sonuna doğru biraraya gelecek Avrupa Birliği liderlerinin Türkiye’nin müzakere sürecinin üyelik ile sonuçlanması konusunda iradelerini tekrarlaması gerektiğini yazdı. 


“Ayrıca Türkiye’nin bu hedefe ulaşmasına yardımcı olacaklarını da hatırlatmaları gerekiyor. Avrupa Birliği’nin ciddiyeti konusunda şüpheler bulunduğu sürece, hiçbir konuda ilerleme sağlanamaz” diyen gazete şu yorumu yaptı:.


“Avrupa Birliği’nin yapması gereken ikinci şey ise, Kıbrıs sorununun çözümü için samimi bir çaba içine girmesidir. Avrupa Birliği’nin önde gelen ülkeleri, Yunanistan ve Kıbrıs’ın çıkarlarının tutsağı olmayı kabul etmeyeceklerini bu iki ülkeye açıkça dile getirmelidir.


Avrupa Birliği, müzakareleri sadece bazı başlıklarda askıya alarak ve limanların açılması için bir zaman sınırlaması getirmeyerek, Kıbrıs sorununda ilerleme sağlanması için kapıyı aralık bırakmıştır.


Eğer bu ilerleme sağlanamazsa, Türkiye’nin üyelik şansı yitirilebilir. Bu da, bütün Avrupa için tarihi bir fırsatın kaçırılması demektir.”


 

797190cookie-check‘AB ilişkisi çıkmazda ama aşılabilir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.