AB liderleri işsizliğe karşı toplanıyor

Observer, Avrupa’da ekonomik krizin giderek derinleştiğini ve İspanya’da açıklanan son verilerde 16-24 yaş arasında yüzde 51.4’e tırmanan işsizlik oranının bu gerçeğin altını çizdiğini yazdı.

Observer’a göre AB’nin sosyal fonlarınde henüz harcanmamış 22 milyar euro, genç işsizlere istihdam sağlamak için devreye sokulabilir.

Gazete, bir yandan euro bölgesinde kemer sıkma önlemleri için bastırılırken, diğer yandan kamu harcamalarıyla yeni istihdam olanakları sağlanması yönündeki çağrıların bir ikilem yarattığını belirtiyor.

EKONOMİK BÜYÜME

Observer, euro bölgesi dışındaki ülkelerde de sorununun ciddileştiğini hatırlatarak, İngiltere’de 16-24 arası işsiz sayısının geçen kasım ayında 1 milyon barajını aşarak, son 15 yıldan bu yana ilk defa yüzde 22 düzeyine çıktığını belirtti.

Avrupa ekonomilerindeki kriz ve artan işsizliğin Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına da damgasını vurduğunu yazan Observer, IMF Başkanı Christine Lagarde’ın dile getirdiği uyarıya dikkat çekti.

IMF Başkanı Davos’ta, uygun olmayan bütçe kesintilerinin büyümeye darbe vuracağı uyarısında bulundu ve euro bölgesinde ekonomik büyümeyi yeniden canlandırmanın hayati önem taşıdığını ifade etmişti.

Borç kriziyle mücadele için doğru çözüm arayışları üzerinde odaklanan Davos zirvesinde kaygılarını dile getirenler arasında ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner de vardı. Geithner, kemer sıkma önlemleri nedeniyle ”resesyon döngüsü” riski bulunduğunu söyledi.

1329420cookie-checkAB liderleri işsizliğe karşı toplanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.