AB üyesi Bulgaristan’a giriş zorlaştı

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, sorunun dünden beri Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Bulgaristan’ın Türkiye vatandaşlarına uyguladığı vize rejiminden kaynaklandığını açıkladı.


Açıklamada, “Taviz yok. Bulgaristan AB’nin güvenilir dış sınırıdır” ifadesine yer veren İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren, transit geçiş yapanlar dahil tüm Türk vatandaşlarının Bulgaristan’a ancak vizeyle girebileceğini hatırlattı.


Transit geçiş yapmak üzere Kaptan Andreevo karşısındaki Kapıkule’de bekleyen araç sayısının 700’e ulaşması üzerine Bulgaristan İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, “Ülkeye giriş yapmak isteyen Türk vatandaşları, Türkiye’de herhangi bir Bulgar konsolosluğundan vize alabilirler” denildi.


Bu arada Romanya ile birlikte AB’ye dün katılan Bulgaristan, AB komşusu olan Romanya ve Yunanistan ile ortak sınırındaki toplam 7 gümrük kapısını kaldırdı.


Yunanistan’a ilk vizesiz geçiş özgürlüğünü deneyen Bulgar basını, bir Bulgar vatandaşının nüfus cüzdanıyla Yunanistan’a giriş işleminin bir dakikadan kısa sürede tamamlandığını bildirdi.

1037340cookie-checkAB üyesi Bulgaristan’a giriş zorlaştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.