‘ABD, Filistin’de geçici devlet kuracak’

Gazeteye göre İsrail-Filistin sorununun çözümü yolunda artan siyasi hamlelerin amacı, Başkan Bush bir yıla kadar görevden ayrılmadan Filistin’de geçici bir devlet statüsü oluşturmak.

“Bazı uzmanlar ‘Bir yıl içinde Filistin Devleti adı verilecek bir siyasi yapı ortaya çıkabilir’ diyor” diye yazan gazete, muhtemelen sınırları kesin olarak belirlenmiş olmayacak bu devletin, Filistinlilerin heveslerini karşılamaktan uzak olacağını yazdı.

Gazetenin sözlerine yer verdiği Filistinli uzman Hani el Masri, “Filistin Özerk Yönetimi’nin adını devlet diye değiştirecekler ama somut olarak hiç bir şey değişmeyecek” diye konuştu.

The Financial Times’a göre İsrail Başbakanı Ehud Olmert, siyasi olarak görece zayıf bir konumda bulunan Mahmud Abbas’la bir anlaşmaya varmak istiyor olabilir.

Gazete ayrıca “İsrail; sınırlar, Filistinli mültecilerin durumu ve Kudüs meselesi gibi ana konuları bu aşamada tartışmayacağını belirtti. Peki o zaman neyi tartışacaklar?” diye de sordu…

The Financial Times son olarak, “Toprak meselesini açıklığa kavuşturmadan yapılacak barış görüşmeleri kuru gürültüdür” yorumunu yaptı.

1154930cookie-check‘ABD, Filistin’de geçici devlet kuracak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.