‘İddialar deli saçmasıydı’

4 yıldır Dokuz AKP ve beş CHP milletvekilinin hazırladığı raporun bir kelimesi değiştirilmeden hazırlanan iddianame ile Yüce Divanda yargılandığını belirten Ersümer hakkında açılan Yüce Divandaki yargı süreci ile ilgili olarak 3 yıldan bu yana deli saçması iddialar ve iftira niteliğindeki suçlamalarla yargılandığını, hakkındaki 27 iddianın 26’sından beraat ettiğini söyledi.


Sadece 1 iddiayla ilgili olarak yeterli delil olmamasına rağmen suçlandığı ifade eden Ersümer, şöyle devam etti:


“Dokuz AKP ve beş CHP milletvekilinin hazırladığı raporun bir kelimesini değiştirmeden iddianame hazırladılar. İddianamedeki deli saçması iftiralarla üç yıl yargılandım. Bu sürede 97 tanık dinlendi. Tanıkların hiçbiri aleyhime ifade vermedi. Ben 28 dosyanın 27’sinden aklandım. Tek dosyada ceza aldım., ama o kararda da yolsuzluk yaptığım konusunda tek bir değerlendirme yok. Yaptıklarımın hesabını verdim…”


“İÇİME SİNDİREMEDİM”


Tek suçlama yönünden suçlu bulunmasını içine sindiremediğini vurgulayan Ersümer, “Hakkımdaki suçlama yolsuzlukla ilgili değil.Bu noktada da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Yüce Divandaki üç üyenin istediği beraatı içime sindiriyorum.Netice itibarıyla diğer suçlamalardan beraat etmekten dolayı mutluluk duyuyorum” dedi…


Yeni kurulacak hükümetten bakanların ve siyasilerin Yüce Divan’a çıkartılıp yargılanmasını engelleyecek yasal çalışmalar yapmalarını , siyaset adamlarının siyasi kıskançlıklar nedeniyle siyasi linçe uğramasının zeminini ortadan  kaldıracak düzenlemelerin yapılmasını da isteyen Ersümer şöyle devam etti:


“Ben 25 yıldır Çanakkaleli hemşerilerimin gözleri önünde yaşayan bir siyasetçiyim.Bütün hayatımı herkesin gözü önünde yaşadım.Bütün ailemi sosyal çevremi herkes bilir. Allah bana bu mücadelenin sonunda böylesine bir sonuç almayı nasip etti.Diğer yandan 5 yıldır benim yaptığım yatırımlar Türkiye’nin ve Çanakkale’nin enerji sektörünü ayakta tutuyor.5 yıldır bir kilowat saat elektrik üretemeyen bir yönetim benim hakkımda suçlamalarda bulunduğu projeler ile bu ülkenin enerji sektörünü yönetiyor…“
 
 

1046180cookie-check‘İddialar deli saçmasıydı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.