‘ABD paralı haber yayınlatıyor’

İngiltere’nin soldaki ulusal gazetelerinden The Guardian da, ABD basınında yer alan bir haberi okurlarına aktarırken, “ABD Savunma Bakanlığı, savaşa ilişkin gelişmelerin para karşılığı Irak basınında yayınlanmasını sağlıyor” iddiasına yer verdi.

Guardian’a göre Los Angeles Times’ın ulaştığı belgeler Pentagon’un görevlendirdiği özel bir şirketin, askeri propaganda birimince hazırlanan haberleri Arapça’ya çevirip bağımsız gazeteciler tarafından yazılmış gibi sunarak, para karşılığı Irak basınında yayımlattığını ortaya koydu.

Belgelere göre örneğin “Teröristler, Sünni gönüllülere saldırdı” başlıklı bir haberin yayımlanması için El Mada adlı bir gazeteye 900 dolar ödenmiş.

İddialara Iraklı editörlerin, şaşkınlık ve umursamazlık karışımı bir tepki gösterdiğini yazan The Guardian’a göre, El Mada gazetesinin yöneticisi “Haberlerin ABD hükümetinden geldiklerini bilseydik, çok daha fazla para isterdik” demiş.

AÇIK GAZETE: ABD’nin yalnız Ortadoğu değil Türkiye’de de paralı yayınlar yaptırdığı ve bazı haberlerin de yayınlanmasını önlediği sanılıyor zaten…

AÇIK GAZETE’DEN: İmajların başka yayınlarca kullanılırken, yalnızca Acık Gazete imzasının silinmemesini rica ederiz.

1119390cookie-check‘ABD paralı haber yayınlatıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.