ABD ve İngiltere’den Hamas yaptırımları: Türkiye’den Hamas’a kaynak aktarıldığı tespit edildi

ABD ve İngiltere, 7 Ekim’deki saldırının ardından Hamas’a yönelik dördüncü yaptırım paketini açıkladı.

ABD Terörizm ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Hazine Bakan Yardımcısı Brian E. Nelson, Hamas’a maddi kaynak aktaran kişileri tespit ettiklerini ve bu kişilerin varlıklarının dondurulduğunu söyledi.

Bu kişilerden bazılarının Türkiye’de yaşadığı açıklandı. Bu kişiler şöyle:

Mehmet Kaya: Yıllardır Hamas adına birden fazla para transferi yaptığı belirtilen Kaya’nın Hamas’a toplamda onlarca milyon dolarlık bir kaynak sağladığı aktarılıyor.

Jihad Muhammad Shaker Yaghmour: Hamas’ın Türkiye’daki resmi temsilcisi olan Yaghmour’un bir İsrail askerinin rehin alınmasına dahil olduğu gerekçesiyle İsrail’de ömür boyu hapis cezası aldığı fakat Gilad Shalit anlaşması kapsamında serbest bırakılarak Türkiye’ye sürgüne gönderildiği belirtiliyor. Yaghmour Türkiye’deki Hamas’a destek faaliyetlerini meşru kültürel etkinliklerle maskelemekle itham ediliyor.

Haroun Mansour Yaqoub Nasser Al-Din: ABD’ye göre Al-Din, Hamas’ın Türkiye’deki finansal yapılanmasındaki en kritik kişilerden biri. Türkiye ve Gazze’den, Batı Şeria’daki Hamas komuta merkezine para aktarmak ve Batı Şeria’da istikrarsızlık yaratmakla suçlanıyor.

Bu üç kişinin dışında Lübnan ve Gazze’de yaşayan beş kişiye daha yaptırım açıklandı.

ABD Hazine Bakanlığı, bu kişilerle iş yapan veya para transferi gerçekleştiren şahıs ve şirketlerin de yaptırımlara tabi kalabileceği uyarısında bulundu. BBC TÜRKÇE

2740220cookie-checkABD ve İngiltere’den Hamas yaptırımları: Türkiye’den Hamas’a kaynak aktarıldığı tespit edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.