ABD’de silahlı saldırı

Binghamton Emniyet Amiri Joseph Zikuski, Binghamton’da vatandaşlık başvurusunda bulunan göçmenlere yardım eden American Civic Association’da meydana gelen olayda, 37 kişinin saldırıdan kurtulduğunu, saldırıda ölen 14 kişi arasında saldırganın da bulunduğuna inandıklarını bildirdi. Zikuski, binada 2 tabanca bulduklarını, ancak soruşturmanın uzun süreceğini kaydetti.

New York Valisi David Paterson da ABD Başkanı Barack Obama’nın ve eşi Michelle Obama’nın kendisini arayarak, olaydan duydukları büyük üzüntüyü ve taziyelerini bildirdiklerini dile getirdi. Ölen 14 kişinin kimlikleri henüz açıklanmadı. Olay yerinde intihar ettiğine inanılan silahlı saldırganın üzerine kayıtlı 2 ayrı silah bulundu.

Olayda saldırganın öldürdüğü kişilerin o anda sınıfta kurs gören göçmenler ve merkezin resepsiyon görevlileri olduğu belirtiliyor. Zikuski’nin kimliğini açıklamadığı saldırganın 42 yaşındaki Vietnam asıllı Jiverly Voong olduğu belirtiliyor.
CNN televizyonu, Voong’un annesi, babası ve kızkardeşiyle şehirde yaşadığını, İngilizceyi pek iyi konuşamadığını ve işinden kısa bir süre önce atıldığı yönünde haberler bulunduğunu bildirdi.

TALİBAN LİDERİ MESUD, SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Pakistan’daki Taliban lideri Beytullah Mesud, ABD’nin New York eyaletinin Binghamton kentinde göçmenlere yardım merkezinde düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Mesud, Reuters’a telefonla yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili olarak, “Onlar benim adamlarımdı. ABD’nin insansız uçaklarla yaptığı saldırılara karşılık olarak onlara emirleri ben verdim” dedi.

1192250cookie-checkABD’de silahlı saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.