ABD’den Filistin Yönetimi’ne ticaret yasağı

Amerikan Hazine sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, Filistin Yönetimi’yle yürütülen ticari ilişkiler Hamas’a da yarar sağlıyor ve terörist oluşumlarla iş bağlantısını yasaklayan Amerikan yasaları uyarınca, Filistin Yönetimi otomatik olarak bu kapsama giriyor.

Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlayan Amerikan yönetimi ve Avrupa Birliği, Hamas’ın 30 Mart’ta iktidarı devralması ardından Filistin Yönetimine mali yardımı kesmişti.

Filistin’in Hamaslı başbakanı İsmail Haniye bugün yaptığı açıklamada bu tür adımların Filistin halkının kararlılığını zayıflatmayacağı belirterek, ‘gerekirse ekmeğimizi tuza banar yeriz, ancak Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyiz’ dedi. 

ABD VE AB:  HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Cebeliye mülteci kampının en büyük camisinde, binlerce kişiye seslendi.

Batı’nın hükümeti tecrit etme politikasının başarıya ulaşamayacağını kaydeden Hanya, ”Çünkü bizim desteğimiz Filistin halkıdır” dedi.

Yaşlı bir ekmek satıcısının bir günlük kazancını hükümete bağışlamasını örnek olarak gösteren Haniye, konuşmasını tamamladıktan sonra, binlerce Hamas destekçisiyle birlikte sokaklarda yürüdü.

Haniye’nın ikinci durağı ise Gazze’de düzenlenen bir başka gösteri oldu.

Bu gösteride konuşan Hamas liderlerinden biri ise, hükümet eğer düşmanlarına karşı etkisiz hale getirilirse, o zaman örgütün saldırıya geçeceğini ve yine o zaman İsrail’in kalbinde intihar eylemleri meydana geleceğini söyledi.

İRAN’A DA YAPTIRIM YOLDA 
 
Öte yandan İran’ın nükleer faaliyetine ilişkin kriz büyürken ABD, Tahran’a karşı ilk aşamada bazı sınırlı yaptırımları gündeme getirmeye hazırlanıyor.

ABD’nin, bu çerçevede İran hükümetinin bazı yetkililerinin dünyadaki para ve mal varlıklarının dondurulmasını ve bu yetkililerinin dış ziyaretlerini zorlaştıracak vize engellemeleri getirilmesini önerebileceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, açıklamasında, BM sözleşmesinin 7’nci maddesi uyarınca, seçenekler arasında İranlı bazı yetkililerin varlıklarının dondurulmasının ve bu kişilere seyahat kısıtlaması getirilmesinin yer aldığını söyledi. McCormack, ”bu tür kararları almak, uluslararası topluluğun yetkisinde” dedi.

 

1126770cookie-checkABD’den Filistin Yönetimi’ne ticaret yasağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.