ABD’den gelen 2 Türk’te A/H1Nl

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, New York/ABD’den yola çıkıp İstanbul üzerinden 29 Mayıs’ta İzmir’e gelen bir vatandaş ile Houston/ABD’den yola çıkıp Amsterdam üzerinden aynı tarihte İstanbul’a gelen bir vatandaşın yüksek ateş, kas ve eklem ağrıları şikayetleriyle sağlık kurumlarına başvurdukları bildirildi.

Alınan numunelerin Ulusal Grip Referans Laboratuvarı’nda yapılan tetkikleri sonucunda bu iki vatandaşta ”domuz gribi” (Influenza A/H1Nl) belirlendiği ve WHO kuralları gereğince alınan numunelerin Uluslararası Referans Laboratuvarı’na da gönderileceği kaydedildi.

Genel durumu iyi olan hastaların, izole edilerek gözlem altına alındıkları, hastaların yakın temaslıları ve hastalarla aynı uçakta yolculuk yapan yolcuların da izlemeye alındıkları belirtildi.

Açıklamada:
• 28 Mayıs tarihinde New York’tan 16.30’da hareket edip 29 Mayıs’ta İstanbul’a inen THY’nin TK 002 sefer sayılı New York-İstanbul yolcuları,
• 29 Mayıs saat 13.00’de hareket eden THY’nin TK 324 sefer sayılı İstanbul-İzmir yolcuları,
• 29 Mayıs saat 09.50’de hareket eden KLM Havayolları KL 1613 sefer sayılı Amsterdam-İstanbul yolcularından henüz ulaşılamayan kişilerin 112 ücretsiz telefon hattını aramaları ve sağlık ekiplerinin kendilerine ulaşmalarını sağlamaları gerektiği belirtildi.

İLGİLİ ARAŞTIRMA: Domuz Gribi nedir, nasıl bulaşır?

1205140cookie-checkABD’den gelen 2 Türk’te A/H1Nl

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.