ABD’den, Müşerref’ten vazgeçme sinyali

Benazir Butto suikastıyla ilgili uluslararası bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini söyleyen Pelosi, Amerikan yönetiminin de Pakistan’a ”terörle mücadelede iş birliği yapması” koşuluyla yardım ettiğini hatırlattı.

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref hükümetinin, uluslararası bir soruşturma yapılması teklifini reddettiğini kaydeden Pelosi, son verilerin Amerikan yardımının Pakistan tarafından yanlış kullanıldığını gösterdiğini belirterek, yardımın ”terörle mücadele” koşulunun yerine getirilip getirilmediği konusunda önemli sorular sorulması gerektiğini söyledi.

Pelosi, Pakistan’a yeni yardımlar yapılmadan önce bu rahatsız edici soruların George Bush yönetimi tarafından dile getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Nancy Pelosi, Bush yönetiminin Pakistan hükümetine, ”seçimin adil ve özgür bir ortamda yapılmasını garantilemesi” için baskı yapması gerektiğini de söyledi.

İKİ İNTİHAR SALDIRGANI ÖLDÜ
 
Öte yandan Pakistan’ın doğusunda iki intihar saldırganı, üzerlerindeki patlayıcıların erken infilak etmesi üzerine öldü.

Polis, patlamanın Bahavalnagar kentinde, iktidar partisinden üst düzey bir yöneticinin evinin yakınında meydana geldiğini kaydetti.

İntihar saldırganlarının motosiklet üzerinde oldukları, saldırının hedefi olduğu düşünülen İyazül Hak adlı yetkilinin evine oldukça yakın bir mesafede öldükleri belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 38’E ÇIKTI
 
Pakistan İçişleri Bakanlığı, eski Başbakan Benazir Butto’nun öldürülmesinden sonra patlak veren şiddet olaylarında ölü sayısının 38’e çıktığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Cavid Çima, şiddet olaylarında ayrıca milyonlarca dolar maddi hasar meydana geldiğini, olaylarda 176 banka, 72 vagon ve 18 tren istasyonuna hasar verildiğini kaydetti.

Çima, olaylar sırasında 100 mahkumun da cezaevinden firar ettiğini söyledi.

Sözcü, hükümetin, Pakistan Halk Partisinin talepte bulunması halinde Benazir Butto’nun cesedinin ölüm nedeninin belirlenmesi için mezardan çıkarılmasına hazır olduğunu da belirtti.

”Partisinin talebi halinde, soruşturma için Benazir Butto’nun cesedinin mezardan çıkarılmasına hazırız” diye konuşan Çima, ”Ancak önemli olan, onu neyin öldürdüğünü öğrenmek değil, bir mermi mi, patlama mı başka bir şey mi? Kimin öldürdüğünü öğrenmek önemli” dedi.

Sözcü, Butto’nun öldürülmesiyle ilgili soruşturma konusunda yabancı ülkelerin yardımına ihtiyaç duymadıklarını da söyledi.

1164010cookie-checkABD’den, Müşerref’ten vazgeçme sinyali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.