AB’den İngiltere’ye ‘vergileri artır’ çağrısı

Londra’ya bu yönde çağrıda bulunan AB’nin yürütme organı konumundaki Avrupa Komisyonu’na göre İngiltere hükümeti vergileri artırmalı hatta yeni arazi ve emlak vergileri getirmeli, çocuk bakımının maliyetini düşürmeli, konut kredisi yardımına yönelik programını da dizginlemeli.

Times’a göre Brüksel böylece İngiltere Başbakanı David Cameron’a “Ekonomi politikanı kökünden değiştir” demiş oldu. Gazete, Komisyon’un “tavsiyelerinin” İngiltere’de iktidarın büyük ortağı olan Muhafazakar Parti’yi öfkelendirdiğini belirtiyor.

Times’a göre İngiltere’nin Avrupa’da dikkate alınmadığının bir diğer işareti de, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Avrupa Komisyonu Başkanlığı için eski Lüksemburg Başbakanı ve Euro Bölgesi Başkanı Jean Claude Juncker’i desteklemesi. Cameron, federalist Juncker’in bu göreve getirilmesine şiddetle karşı çıkmıştı.

Times ise bugüne dek Merkel’in AB’de İngiltere’nin en güçlü müttefiklerinden biri olarak görüldüğünü hatırlatmış. Ancak Merkel’in desteklediği Juncker, İngiltere’nin AB’ye üyelik koşullarının yeniden müzakere edilmesine şüpheyle yaklaşıyor.

851150cookie-checkAB’den İngiltere’ye ‘vergileri artır’ çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.