ABD’li askerden kızına “Guantanomo su işkencesi”

Kız arkadaşıyla birlikte yaşadığı evde kendi öz kızına, mutfak lavabosuna doldurduğu suya kızın başını sokarak nefessiz bırakıp işkence yapan piyade er Joshua Tabor, bunun bir CIA sorgulama tekniği olarak kendisine “ilham verdiğini” söyledi.
27 yaşındaki er Tabor’a göre, soruşturma sırasında adı açıklanmayan kızı alfabeyi öğrenmediği için bu cezayı hak etmiş bulunuyordu.

Washington’ın Tacoma Askeri Üssü’nde görevli bulunan er Tabor, daha önce Afganistan ve Irak’taki işgal ordusunda görev yapmıştı. Tabor’un komşularından gelen şikâyet üzerine ve 4 yaşındaki küçük kızın ifadesine dayanarak tutuklanan askerin bu işkence tekniğini daha önce Afganistan ya da Irak’ta kullanıp kullanmadığı da sanığın sorgulamasında öne çıktığı açıklandı. Polis dedektifi R.Carlson bu işkence tekniğinin uzmanlık gerektirmesi nedeniyle soruşturmanın bu yönüyle de sürdürüldüğünü söyledi

“Su işkencesi” uygulayan er Tabor’un küçük kızı, Kansas’da yaşayan annesinin yanına gönderilirken, cezaevine konulan Tabor bugünlerde yargıç karşısına çıkacak. Tabor’un mahkemede su işkencesini nerede ve nasıl öğrendiğini açıklaması durumunda soruşturmanın Amerikan askeri savcılığına devredileceği ve askeri yetkililer tarafından olayın derinlemesine ele alınacağı gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Başkan Obama, Küba Adası’nın Doğu ucundaki Amerikan üssü, Guantanamo’daki Al Kaida üyesi olan tutuklulara su işkencesi ile sorgu yapıldığı iddiaları üzerine geçen yıl soruşturma açtırmıştı. 4 yaşındaki kızına benzer şekilde işkence yapan askerin bu soruşturma kapsamında değerlendirilmesi de bekleniyor.

1499560cookie-checkABD’li askerden kızına “Guantanomo su işkencesi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.