Abdullah Gül ile ilgili önemli iddia!

Eski Dışişleri Müsteşarı Özdem Sanberk, Fethullah Gülen cemaati üyelerinin liyakat gözetilmeden Dışişleri Bakanlığı’na alındığını iddia etti.

Sanberk, cemaat üyelerinin Dışişleri Bakanlığı’na alınmasının Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanlığı döneminde yaşandığını ileri sürdü.

T24’ten Hazal Özvarış’a konuşan eski müsteşar Özdem Sanberk, Gülen Cemaati ve Abdullah Gül ile ilgili iddialarda bulundu.

Dışişleri’nin bugün geldiği nokta için “Kariyer niteliği çok sulandırıldı” diyen Özdem Sanberk’e göre, bunun başlıca sebeplerinden biri Fethullah Gülen cemaati üyelerinin liyakat gözetilmeden bakanlığa alınması. Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanlığı döneminde yaşandığını belirttiği bu gelişme için, Özdem Sanberk, şu notu paylaşıyor:

“Gülen cemaati gibi bir ideolojiyle gelinmesi Dışişleri içerisindeki kaynaştırıcı, disiplinli, dönüştürücü sistemi de etkiledi.”

AKP’nin ilk döneminde Avrupa Birliği (AB) adaylığı için attığı adımları destekleyen Sanberk, kırılma yılı olarak da AKP’nin AB yolunda en somut kazanımı olan müzakerelerin başlama yılı 2005’i mimliyor. Aynı yıl AKP’nin AB’yi dış politikada öncelik olmaktan çıkardığını savunan Sanberk, eleştirilerine rağmen “Vize kalkarsa çok büyük başarı olur, ben ümitliyim” görüşünü de AKP’den esirgemiyor.

1485770cookie-checkAbdullah Gül ile ilgili önemli iddia!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.