AB’yi korkutan seçim bu perşembe

Financial Times gazetesi manşetinde mevcut koalisyon hükümetinin partileri Muhafazakarlar ve Liberal Demokratların Perşembe günü sandıktan çıkacak sonuca göre aynı koalisyonu devam ettirmek çalışmalar yürüttüğünü belirtiyor.

Haberde Muhafazakarların lideri Başbakan David Cameron ve Liberal Demokratların lideri Nick Clegg’in, Muhafazakarların en çok oy alan parti olması halinde ‘saatler içerisinde’ biraraya gelerek yeni koalisyonu netleştirmek istediği aktarılıyor.

Buna karşılık anketlerde Muhafazakarlarla başa baş gözüken İşçi Partisi’nin de en çok oyu alması halinde ilk önce İskoç Ulusal Partisi ilekoalisyon arayışına gireceği belirtiliyor.
Ancak haberde Avrupa Birliği üyeliğinin referanduma götürülmesi fikrinin Muhafazakarlar ve Liberal Demokratları ayırdığı da hatırlatılıyor.

David Cameron’un seçim vaatlerinden birisi, yeniden iktidara gelmesi halinde İngiltere’nin AB üyeliğinin referanduma götürülmesi. Liberal Demokratlar ise AB üyeliğini destekliyor.

Times gazetesinde ise azınlık hükümeti olasılıklarının Muhafazakarlar tarafından reddedildiği manşette yer alan haber.

Haberde, “İşçi Partisi lideri Ed Miliband seçimden ilk parti olarak çıkmasa dahi diğer sol partilerin desteğini alarak iktidar olabileceğini düşünüyor. Ancak Muhafazakarlar, Miliband’ın Cameron’un 15 sandalye gerisinde kalması halinde istifa etmesi gerektiğini belirtiyor” deniyor.

Son anketlerin Muhafazakarları önde gösterdiği ifade edilen haberde, İşçi Partisi destekçilerinin de azınlık hükümeti fikrine tereddütle yaklaştığı ifade ediliyor.

İşçi Partisi’nden bir kaynak gazeteye “Eğer Muhafazakarların 12 sandalye gerisinde kalıp azınlık hükümeti kurarsak o hükümeti 5 yıl boyunca ayakta tutmak çok zor olur” diyor.

Guardian gazetesinde ise Muhafazakar parti içerisinden gelen uyarılara dikkat çekilmiş.

1970’ten bu yana parlamentoda görev yapan tecrübeli Muhafazakar partili Kenneth Clarke, seçim sonuçlarının çok yakın çıkması halinde partilerin genel seçim tekrarına gitmemeleri gerektiğini söylüyor.

Haberde partilerin şimdiden bu yıl içerisinde düzenlenebilecek bir seçim tekrarı olasaılığına kendilerini hazırladıkları belirtilmiş.

Clarke ise partilerin yenilenecek bir seçimden pek farklı sonuçlar beklememesi gerektiğini ifade ederek, seçim tekrarının sadece kaos yaratacağı uyarısını yapıyor.
Daily Telegraph’ta ise oldukça çekişmeli geçmesi beklenen seçimin kaderini sadece 100 bin seçmenin belirleyebileceği belirtiliyor.

David Cameron ve Muhafazakar Parti’nin son kampanya günlerini kilit öneme sahip seçim bölgelerine yoğunlaşarak geçirdiği ifade edilen haberde, Muhafazakarların özellikle de Liberal Demokrat seçmen kitlesini hedeflediği belirtiliyor.

Haberde David Cameron’un verdiği mesajın ise çok basit olduğu vurgulanmış: Beni seçin yoksa ülke kaosa sürüklenecek.

854340cookie-checkAB’yi korkutan seçim bu perşembe

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.