Adrasan’da kamp görünümlü orman yağması!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesinde toplam 100 bin metrekarelik orman alanı “Konaklamalı Orman Kampı” olarak yağmaya açılıyor…

Orman Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ihale dosyasına göre Adrasan Çakmak Mevkii’ndeki orman alanında konaklama ünitelerinin yanı sıra kır lokantası ve kır kahvesi, yüzme havuzu, sağlık ve spor tesisleri ile büfe, kameriye ve ibadethane gibi üniteler yapılacak. Özel şirkete kiralanacak olan 10.87 hektarlık orman arazisinde ayrıca her biri 80 m2’lik 100 adet çadır kamp ünitesi, her biri 80 m2’lik 60 adet karavan kamp ünitesi ve her biri 60’ar m2’li süit veya aile odası olarak kullanılmak üzere banyo da içeren lüks çadır kamp ünitesi yapılacak. İhalenin 19 Temmuz 2023 tarihinde Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapılacağı duyuruldu.

Antalya’nın plansız şekilde büyüyen turizm bölgelerinden biri olan Adrasan, geçtiğimiz yıllarda çıkan orman yangınlarıyla gündeme geldi. Büyük orman arazilerinin küle döndüğü Adrasan’daki orman alanlarının yeniden yeşermesi zaman alacak. Ancak Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bir yandan yaralarını sarmaya çalışan Adrasan ormanlarında 100 bin metrekarenin üzerinde (10.87 hektar) bir alanı “konaklamalı orman kampı” adıyla ihaleye çıkardı. İhale duyurusunda fiyat belirtilmemesi dikkat çekiyor.

ORMAN ARAZİSİNDE KAMP GÖRÜNÜMLÜ DEVASA TURİSTİK TESİS

OGM, Adrasan Çakmak Mevkii’ndeki orman arazisiyle ilgili ihalenin 19 Temmuz 2023 tarihinde yapılacağını duyurdu. Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapılacağı belirtilen ihale saat 11’de başlayacak. İhaleyle ilgili hazırlanan bilgi formuna göre orman arazisinde ‘konaklamalı orman kampı’ adı altında devasa bir turizm tesisinin kurulacak.

KIR LOKANTASI, YÜZME HAVUZU VE LÜKS KAMP ÜNİTELERİ

Her biri 250’şer metrekare alana sahip kır kahvesi ve kır lokantasının önerildiği ihale dosyasında; 312 metrekarelik yüzme havuzu, 100’er metrekarelik sağlık ve spor tesisleri, 50 metrekarelik kameriye ile ibadethane, depo, duş ve tuvalet üniteleri yer alıyor. Özel şirkete kiralanacak orman arazisinde ayrıca her biri 80 m2’lik 100 adet çadır kamp ünitesi, her biri 80 m2’lik 60 adet karavan kamp ünitesi ve her biri 60’ar m2’li süit veya aile odası olarak kullanılmak üzere banyo da içeren lüks çadır kamp ünitesi yapılacak

2704110cookie-checkAdrasan’da kamp görünümlü orman yağması!
Önceki haberBBC: Bir Wagner savaşçısının anlatımıyla isyanın iç yüzü
Sonraki haberAsgari Ücret Cebe Girmeden Buharlaştı: 59 Dolar Eridi
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.