Afet Bölgesi Giresun’a ‘beyaz eşyacı’ vali atandı

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’a muhalefetten, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve kamu oyunda ‘beyaz eşyacı vali’ olarak tanınan eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman da son kararname ile Giresun Valiliğine atandı…

YAĞIŞLAR NEDEN OLDU

Öte yandan Giresun’da felaket haberleri gelmeye devam ediyor… Şehirde gece başlayan yağış yüzünden kentin içinden ve çevresinden geçen dereler taştı, yüzlerce ev ve işyeri su altında kaldı. Cadde ve sokaklarda çökmeler meydana geldi.

Karadeniz sahil yolunun Giresun şehir geçişinde trafik akışı zaman zaman kesildi. Dereli ilçesinde taşkınlar ve su baskınları oldu.

Sel nedeniyle zarar gören bazı yerlerde incelemelerde bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, “Giresun afet bölgesi ilan edildi” dedi.

Şiddetli yağış Ordu’da da kısa sürede etkisini gösterdi, cadde ve sokaklar su altında kaldı. Eski Karadeniz sahil yolu, Perşembe ilçesi yakınlarındaki Çaka tünelinde bir süre ulaşıma kapandı.

Rize’de ise şiddetli sağnak yüzünden İyidere ve Salarha dereleri taştı.

Karadeniz bölgesinin iç ve yüksek bölgelerindeki yerleşim birimlerinde de ufak çaplı heyelanlar meydana geldi. Trabzon, Giresun, Rize ve Ordu’da bazı yayla yolları ulaşıma kapandı.

İLGİLİ HABER: Beyaz eşya dağıtan Vali’ye dava

1212230cookie-checkAfet Bölgesi Giresun’a ‘beyaz eşyacı’ vali atandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.