Ahhh Kate Osamor bir çuval inciri berbat ettin!

Geçen hafta İşçi Partisi’nde “Bu kadar da olmaz!” denilen bir olay yaşandı. İşçi Partisi milletvekili Kate Osamor, Holokost Anma Günü’nde Gazze’nin bir soykırım olarak hatırlanması gerektiğini söylediği için hakkında soruşturma açıldı ve partinin parlamento grubundan uzaklaştırıldı.

Edmonton milletvekili Osamor parti üyelerine gönderdiği mesajda Holokost Anma Günü’nün anılması gerektiğini ancak diğer soykırımların da hatırlanması gerektiğini söylemiş ve Gazze’yi de bunlardan biri olarak saymıştı. Jeremy Corbyn’in ekibinde görev yapan eski gölge kalkınma bakanı, Holokost kurbanlarının yanı sıra “Kamboçya, Ruanda, Bosna ve şimdi de Gazze’de daha yakın tarihlerde gerçekleşen soykırımları” hatırlamanın “uluslararası bir görev” olduğunu yazdı. Yahudi grupları Osamor’a tepki gösterince de bizimkisi geri adım atarak “Holokost Anma Günü, Holokost’ta öldürülen 6 milyon Yahudi’yi ve o günden bu yana meydana gelen soykırımları hatırlama günüdür. Bu anma gününün bir parçası olarak Gazze’de devam etmekte olan insani felakete atıfta bulunmamın yol açtığı her türlü kırgınlık için özür dilerim” dedi.

İşçi Partisi’nin gölge iş dünyası bakanı Jonathan Reynolds, Osamor’un disipline verilip verilmeyeceği konusunda, “Bu görüşmeler önümüzdeki hafta içinde olacak. Ne
zaman böyle bir durumla karşılaşsak bunu son derece ciddiye alıyoruz” diye konuştu.

Ahhh Kate Osamor bir çuval inciri berbat ettin! Doğruyu söyledin ama doğrunun arkasında duramadın!

 

***

Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu, 2 Şubat Cuma akşamı Islington’daki St. James’ Kilisesi’nde “Uşşak-Segah Fasıl” konseri verdi. İzlediğim bu konser tam bir şölendi.

Dilek Altunkaş’ın kurucu üyesi olduğu Hoş Seda, Levent Gürbüz’ün yönetimi ve sevgili dostum Melek Yalçın’ın sunumuyla seyircilerinin karşısına çıktı. Koro ve solo yorumlar ayakta alkışlandı. Hoş Seda konserlerinin müdavimi bir seyirci olarak son konserde çıtanın epey yükselmiş olduğunu düşündüm. Korist ve solistler amatör ruhla profesyonel bir iş çıkarmışlar. Londra’da böylesi güzel bir konseri kaçıranlara Hoş Seda’nın bu yıl için hazırladığı büyük sürprizi kaçırmayın derim.

Hoş Seda

***

DAY MER 37 yıllık tarihiyle toplumun en köklü kuruluşlarından. Geçen pazar günü 22’inci kongresine katıldım. Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde düğünlerin de yapıldığı salon doluydu. Ölen devrimciler ve depremzedeler için bir dakikalık saygı duruşu sonrasında divan seçimiyle başlayan Kongre’de ilk olarak Orhan Dil, dünya, İngiltere ve Türkiye’deki gelişmeleri anlattı. Dil;, dünyanın sağa kayışı, İngiltere’de muhafazakar iktidarın emek düşmanlığını ve umut olması beklenen muhalefetteki İşçi Partisi’nin İsrail yanlısı politikasını aktardı. Dil bütün karamsar tabloya karşın söke söke hakkını alan ve umudu büyüten işçi grevlerini de unutmadı.

DAY MER Başkanı Aslı Gül de DAY MER’in faaliyetlerini birer cümleyle anlattı. Gül’ün anlatısı yarım saati buldu. Her bir cümle günlerce hazırlık ve emek isteyen faaliyetlerdi doğrusu. Grafiklerle toplumun gelişmesini anlatan Taylan Şahbaz da DAY MER’in geçmiş ve gelecek projelerini özetledi. DAY MER’in güç birliği yaptığı yerli kurum temsilcilerinin de konuştuğu kongre, yeni yönetimi belirleyerek sonlandı.

2756380cookie-checkAhhh Kate Osamor bir çuval inciri berbat ettin!
Önceki haberErivan: Azerbaycan’ın açtığı ateşte dört Ermeni askeri öldü
Sonraki haberEleştirel düşüncenin vazgeçilmezliği…
FARUK ESKİOĞLU
Faruk Eskioğlu, (1958, Akşehir) gazeteci ve yazar. 1985'ten bu yana yaşadığı Londra'dan Türkiye'deki ulusal medyaya yönelik muhabirlik, temsilcilik yaptı. Londra'da yayınlanan Türkçe toplum gazetelerinde çalıştı ve bazı gazetelerin kuruluşunda yer aldı. Halen sosyolojik değeri olan haber ve araştırmalara ağırlık veren yazar, halen 2004'te kurduğu Açık Gazete'yi (acikgazete.com) yönetiyor ve köşe yazarlığını sürdürüyor.Eskioğlu, 13'üncü yüzyılın sonunda Horasan'dan Akşehir Maruf köyüne yerleşerek tekke kuran Hasan Paşa soyundan geliyor. Hasan Paşa'nın oğlu Şeyh Hacı İbrahim Veli Sultan'ın "Mülk Allahındır" felsefesiyle Anadolu'da bir ilk sayılan kendine adına kurduğu yoksullara yardım vakfı ise halen faaliyettetir.Eskioğlu, ilk ve orta öğrenimini Akşehir'de tamamladıktan sonra 1979’da AİTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1984’te Gazi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde "master" yaptı. THA’da gazeteciliğe başladı. Aralık 1985’te kendi deyimiyle "siyasi sürgün" olarak geldiği Londra’da ilk 2 yıl baba mesleği kasaplık yaptı. İngilizce öğrendikten sonra medya okudu. Uzun yıllar Nokta dergisi İngiltere Temsilciliği, Hürriyet Londra bürosunda habercilik yaptı. Gazeteciliğin yanısıra 1986-98 arasında grafiker tasarımcı olarak çalıştı. Ayrıca pek çok siyasi afiş ve logo tasarladı.1998’de Türkiye’ye döndü. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’nde haberci ve star.com.tr’de ekonomi editörü olarak görev yaptı. “Basında etik ve toplam kalite yönetimi” üzerine araştırmalar yaptı, bu konudaki konferans ve panellere katıldı.Türkiye’deki 2001 ekonomi krizinde Londra’ya dönerek grafiker tasarımcılık ve gazeteciliği sürdürdü. Toplum gazetelerinden Olay’da genel yayın yönetmenliği yaptı. Londra’da ilk Türkçe internet gazetesini çıkardı ve toplum gazetelerine ilk ajans hizmeti sundu. 2004’te dünya haberleri veren acikgazete.com’u kurdu. İki ayrı toplum gazetesini yayına hazırladı. Türkiye’deki bazı tv kanallarına haber geçti, uzun süre Akşam Londra Temsilciliği’ni üstlendi.Londra'da 2004’te "İçimizden Birisi: Vanunu" başlıklı bir kısa film çekti. Londra'daki toplumu anlatması açısından bir ilk sayılan "Aşkolsun! Adı Aşkolsun" başlıklı belgesel romanı 2007’de Türkiye’de yayımlandı. Türkiye'den 150 ve Kıbrıs'tan 100 yıllık İngiltere'ye göçün anlatıldığı 3 ciltlik "Londra'da Bizim'Kiler" başlıklı araştırması 2019 sonunda çıktı. Eskioğlu’nun Su ve Defne (2004) adlı ikiz kızları bulunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.