Ahmet Güneştekin “Gâvur Mahallesi” sergisiyle İzmir’de

Ressam Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” adlı sergisi İzmir Kültürpark’ta açıldı.

Güneştekin Vakfı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile Ressam Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” adlı sergisi Kültürpark’ta açıldı. Sergi Güneştekin’in mübadele, göç ve yerinden edilmelere ilişkin çalışmalarını bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Şener Özmen’in üstlendiği sergide sanatçının nesneleri kullandığı tamamen mekâna özgü büyük boyutlu enstalasyonları ve video işleriyle birlikte metal formları taşla tamamladığı heykel çalışmaları yer alıyor.

Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşan serginin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yanı sıra Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, büyükelçiler, dernek ve sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

“HAFIZA ODASINI GÜÇLENDİREN İZMİR OLDU”
Açılışta konuşan Ahmet Güneştekin, “Ben bir sanatçıyım ve tanıklık ettiğim zamanı da sonraki nesillere bırakma görevim var. Bu ülkenin tarih yazılımında benimle ilgili bir eleştiri olmaması isteğim. Hafıza odasını güçlendiren ve dolduran İzmir oldu. Bu şehir bir mübadele şehri. Yerinden yurdundan edilen sadece bu değil, eğer bir köy yakıyorsanız, ormanları yakıyorsanız o da zorunlu göçtür” dedi.

Sergisinde seçtiği valizlerinden ve taşların özelliklerinden bahseden Güneştekin, “1920’lerden 1960’lara kadar valiz seçtik. 10 milyon yıllık taşları kullanmayı çok isterdim. O kadar çok insanlar, medeniyetler görmüşlerdir ki taşlarda sır dolu. İktidarların, gücün insanlara karşı zalimliğini de sembol edecekti. Umarım bu trajediyi bir daha hiçbir insanlık hiçbir coğrafya yaşamaz” diye konuştu.

“HAFIZAYI TAZELEMEK ÖNEMLİ”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise, “Onun sanatında hafıza meselesi çok önemli yer tutuyor. Arkadaki hafızayı tazelemezsek suçları, hataları tekrar etme riski var. O yüzden çok önemli, hele sanatla yapıyorsanız daha büyük iz bırakıyor” diye konuştu.

Sergi 5 Mart’a kadar hafta içi 09.00-17.30, hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında sanatseverlerle buluşacak. (İzmir/EVRENSEL- Dilek Omaklılar/Evrensel)

2644720cookie-checkAhmet Güneştekin “Gâvur Mahallesi” sergisiyle İzmir’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.