Ahmet Türk DTP'deki görevinden ayrıldı

DTP Grup Başkanlığına, DTP Genel Başkan Vekili ve Mardin Milletvekili Emine Ayna getirildi.


DTP Meclis grup toplantısının basına kapalı bölümünde, grup başkanlığı için seçim yapıldı. Ayna, DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk’ün yerine grup başkanlığına seçildi.


Ayna, Türk’ün grup başkanlığına devam etmesinden yana olduklarını ifade ederek, "Hukukçu arkadaşlarla bir değerlendirme yapıldı. Ancak İçtüzüğün buna imkan tanımadığına karar verildi" dedi.


Ahmet Türk de Nurettin Demirtaş’ın askerlik sorunu nedeniyle zorunlu olarak genel başkanlıktan ayrıldığını, 7-8 Mayısta Parti Meclisinin yaptığı toplantı sonucunda Mardin Milletvekili Emine Ayna’nın genel başkan vekili seçildiğini hatırlatarak, "Parti Meclisinin yaptığı bu toplantı sonucunda benim grup başkanlığım sona ermişti. Ayrılmamın gerekçesi bu" diye konuştu.


Türk, parti içinde sorun olduğu yönündeki değerlendirmelerin sorulması üzerine de şu görüşleri dile getirdi:


"İlgisi yok. Kimse buna heveslenmesin. Arkadaşlarımızla dayanışma içinde çalışmaları sürdüreceğiz. Biz bir inancı temsil ediyoruz. Bir sorunun çözümü için çaba gösteriyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte barışçıl, demokratik bir Türkiye, sorunlarını çözmüş bir Türkiye’yi görmek ve bu konuda bize düşen sorumluluğu yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu bakımdan parti içinde hiçbir sıkıntı yok. Siyasette elbette tartışacağız, konuşacağız, projeler üreteceğiz, gerekirse zaman zaman eleştirileri yapacağız. Ama başında söylediğim gibi biz bir inancın, misyonun partisiyiz. Arkadaşlarımızla birlikte inançlarımızı dile getirmek için hep bir arada olacağız."


Türk, "genel başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusuna, "Onu daha sonraki dönemlerde tartışırız" karşılığını verdi.

1060120cookie-checkAhmet Türk DTP'deki görevinden ayrıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.