'Türkiye yargı reformuna odaklanmalı'

Türkiye-AB ilişkilerinde en üst düzey karar organı olan Ortaklık Konseyinin 46'ncı toplantısı Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB dönem başkanı Slovenya Dışişleri Bakanı Dimitrij Rupel, AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn ve üye ülke temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.


Rehn, Ortaklık Konseyinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, müzakerelerin hızının Türkiye'nin reformları hayata geçirme ve uygulama kapasitesine bağlı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bu anahtarı iyi kullanacağı" beklentisini dile getirdi.


Kendisinin Müzakere Çerçeve Belgesine bağlı kalarak "katılım" kelimesini sık sık kullandığını anlatan Rehn, "kelimeler yerine reformlara odaklanılmasını" talep ederek üyelik yolunun buradan geçtiğine dikkati çekti.


ORTAKLIK KONSEYİ


Edinilen  bilgiye göre, Türkiye-AB Ortaklık Konseyinde Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye'nin AB yelik sürecinin dünyadaki pek çok ülke tarafından da yakından izlendiğine dikkati çekerek, "üye ülkelerin iç sorunlarını ya da ikili konuları Türkiye'nin önüne getirmesinin kimseye bir fayda sağlamadığı gibi beklenenin tam tersi etkiler doğuracağı" uyarısında bulundu.


"Türkiye ve AB'nin 40 yıllık geçmişe dayanan ilişkilerinin bileşkesinin değiştirilmemesini" isteyen Babacan, Ek Protokol'un uygulanmaması gerekçesiyle 8 faslın AB tarafından askıya alınmasını "adaletsiz", Fransa'nın üyeliği doğrudan ilgilendirdiği gerekçesiyle 5 faslın açılmasını engellemesini "alakasız" bulduğunu ifade etti.
 

1060130cookie-check'Türkiye yargı reformuna odaklanmalı'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.