“Açık ihale, giren alır”

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Suriye kara sınırındaki mayınların temizlenerek bu arazilerin tarıma açılmasını öngören tasarıya ilişkin olarak, “Mayınların temizlenmesinden sonra, Suriye’nin hudut bölgesinde yeniden engel koymamız gerekecek. 350 metre genişliğin, 50 metresi geri alınacak” dedi.

TBMM Adalet Komisyonunda konuya ilişkin soruları yanıtlayan Gönül, birilerine söz verildiği iddialarına yanıt vererek “Kiralama sözleşmesi için kimseye söz verilmedi. Açık ihale. Giren alır” diye konuştu.

Gönül, mayın temizleme işlemini Genelkurmay Başkanlığının yapması gerektiği tartışmalarına da değinerek şunları söyledi:

“Bunlar bitti, biz bu makineleri ne yapacağız? Genelkurmay, mayın temizleme şirketi değil ki…Bunun üzerine elinde makine bulunan birkaç şirket var. ‘Bunlardan hizmet alımı suretiyle yapılabilir mi diye bir araştırma yapın’ diye Genelkurmay bizden istedi. Bakanlık olarak davet çıkardık. Davet üzerine 14 şirket ‘biz yaparız’ diye müracaat etti. 700 milyon dolar ile 3,5 milyar dolar arasında bir tablo çıktı. Bizim bütçeden böyle bir ödenek koymamız mümkün değil.”

1204970cookie-check“Açık ihale, giren alır”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.