AKP’li Altınok’un Müteahhidi CHP’li Başkanın akrabası çıktı!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Siyaset bahane, imar rantı şahane: Türkiye’nin en büyük şantiye alanına dönüşen Antalya Altıntaş’ta AKP’nin adayı Altınok’un dairelerini CHP’li Belediyenin spor kulübü başkanı inşa etti…

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un mal varlığını açıklamasıyla başlayan tartışmalar Antalya’ya kadar uzandı. Altınok’un Antalya’da 660 dairesi bulunduğu ve bunu mal varlığı arasında açıklamadığı gündeme geldi. Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi’nde bulunan ve 2020’de inşaatına başlanan konut projesinin ayrıntılarına ulaştık. Tapu kaydında ve proje dosyasında Hacı Altınok’a ait olduğu görülen 12.129 m2’lik arazi üzerinde yükselen 660 konut kapasiteli inşaatların Müteahhitliğini, Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ramazan Karabulut’un yaptığı ortaya çıktı. Lüks otomobillere olan düşkünlüğüyle gündeme gelen Karabulut, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in akrabası olarak biliniyor. Böcek, önceki gün Aksu Altıntaş’ta düzenlenen iftar buluşmasında yaptığı konuşmada, “Müteahhitler bizim canımızdır, kardeşimizdir ancak sadece Müteahhitler yetmez. Buranın babadan atadan kalma yer sahipleri Aksululardır” ifadelerini kullanarak projelerini anlattı.

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un mal varlığını açıklamasının ardından başlayan tartışmanın Antalya’ya sıçraması siyasetin ve imar rantının parti ayrımı gözetmeksizin nasıl iç içe yürütüldüğünü gözler önüne serdi.

AKP’Lİ ALTINOK ÖNCE ‘BABADAN KALMA’ DEDİ, SONRA YALANLADI

Gazeteci Murat Ağırel, Turgut Altınok’un Antalya Aksu’da 600 dairesi olduğunu öne sürerek bunları mal beyanında açıklamadığı iddiasını gündeme getirdi. Bunun ardından Altınok “Antalya’da mal varlığınız var mı?” sorusuna, “Babadan kalan, daha önceki mal varlığımızı söylüyorum” yanıtını verdi. Ancak Altınok daha sonra yaptığı yazılı açıklamada iddiayı yalanladı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ŞANTİYESİNE DÖNEN TARIM ARAZİLERİ

Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi, son yıllarda ülkedeki en büyük şantiye alanlarından biri konumunda. Antalya Havaalanı’nın yanı başındaki bölgede yakın zamana kadar tarımsal üretim yapılıyordu, şimdilerde ise yüzlerce konut projesi yükseliyor. Burası geçmişte tarım arazileriyle kaplıydı. Bugün ise binlerce kule vincin gölgesinin düştüğü bir şantiye alanı görünümünde.

AKP’Lİ ALTINOK’UN MÜTEAHHİDİ CHP’Lİ BAŞKANIN AKRABASI ÇIKTI

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un mal varlığı tartışmasının da sıçradığı Altıntaş’ta her biri kasaba büyüklüğünde konut projeleri var. O projelerden bazılarının Müteahhidi ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı ve iş insanı Ramazan Karabulut olduğu ortaya çıktı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Muhittin Böcek’in akrabası olduğu iddiasıyla gündeme gelen Ramazan Karabulut’un Altıntaş bölgesinde yaptığı projelerden biri 660 konuttan oluşuyor.

12 BİN M2’LİK ARSA HACI ALTONOK ADINA KAYITLI

Antalya Havaalanı’na doğusunda, 15405/1 parselde bulunan 12.129 m2’lik arazinin tapu kaydında Hacı Altınok’un adı yer alıyor. 14 Mart 2019 tarihinde tapu tescili yapılan arazi üzerinde ‘Ramazan Karabulut İnş. Taş. Otomotiv Turizm Gıda Pazarlama Ticaret Limited Şirketi’ tarafından 660 konuttan oluşan inşaat projesi hazırlandı. İkisi 14 katlı biri de 16 katlı olarak planlanan 3 bloktan oluşan proje için 26 Eylül 2022 tarihinde Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verildi. Proje başlamadan önceki görüntülerde, arsanın bulunduğu bölgenin tarımsal üretim yapılan ve seraların bulunduğu arazilerden oluştuğu görülüyor.

BAŞKAN BÖCEK: ‘ALTINTAŞ TÜRKİYE’NİN EN YOĞUN YAPILAŞMA ALANI’

Altınok ailesinin daireleriyle yeniden gündeme gelen Antalya’daki Altıntaş Bölgesi, son 3-4 yıldır Türkiye’nin en yoğun konut projelerinin yükseldiği bir şantiye görünümünde. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Eylül 2023’te Altıntaş’ta yaptığı konuşmada, bu bölgenin 2018 yılında kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildiğini belirterek 1389 hektar ve 4100 parselden oluşan bölgenin şu anda Türkiye’nin en yoğun yapılaşma alanı olduğunu dile getirmişti.

ALTINTAŞ’TA 2020’DEN BU YANA 1382 RUHSAT VERİLDİ

Altıntaş bölgesinde 10 Nisan 2020 tarihinden bu yana 483 imar adası ve 18 bin 275 bağımsız bölüme 1382 ruhsat verildiğini kaydeden Başkan Böcek, 238 ruhsat başvurusunun ön incelemede olduğu bilgisini vermişti.

ANTALYA’DA İKİNCİ BİR KONYAALTI OLACAK

1999 yılında ilk belediye başkanı seçildiğinde Konyaaltı’nın 8 bin 800 nüfus ve 4 köyden oluştuğunu hatırlatan Başkan Böcek, “Konyaaltı günümüzde nüfus artışının en fazla olduğu ilçedir. Altıntaş’ı altyapısıyla, asfaltıyla Türkiye’nin en özel yeri yapacağım. Altyapıyla başladık. Yolları sırasıyla açıyoruz. Altıntaş’ta yapacağımız alt yatırımların toplamı yaklaşık 2 milyar liradır” ifadelerini kullanmıştı.

‘MÜTEAHHİTLER BİZİM CANIMIZDIR, KARDEŞİMİZDİR’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Başkan adayı Muhittin Böcek Altıntaş bölgesine özel bir önem veriyor. 21 Mart’ta Aksu Altıntaş’ta iftar programına katılan Başkan Böcek, burada yaptığı konuşmada “Müteahhitler bizim canımızdır, kardeşimizdir ancak sadece Müteahhitler yetmez. Buranın babadan atadan kalma yer sahipleri Aksululardır. Aksulularla bugün beraber buluşmayı Allah bize nasip etti. Biz, sizlerin babadan atadan kalma yerlerini yapmamız gereken ne varsa, bir taraftan yatırımcı Müteahhit kardeşlerimiz arkadaşlarımızla, bir taraftan sizlerle, meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

ALTINTAŞ’A 59 MİLYON AVROLUK KREDİDEN HARCAMA YAPILACAK

Aksu’ya yapılan yatırımlardan da bahseden Böcek,  Altıntaş’ın çok hızlı geliştiğini belirterek yeni imzalanan 59 milyon Avroluk kredi kapsamında bölgenin altyapısı için harcama yapacaklarını da kaydetti.

 

2765260cookie-checkAKP’li Altınok’un Müteahhidi CHP’li Başkanın akrabası çıktı!
Önceki haberTakke düştü, kel görünüyor
Sonraki haber“İngiltere’de iktidar muhalif belediyeye karşı tehdit dili kullanırsa kendi partilileri bile protesto eder”
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.