Akşener: Sayın Erdoğan, söke söke alınacak bir para varsa sen ödeyeceksin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sayın Erdoğan, söke söke alınacak bir para varsa sen ödeyeceksin” dedi.

Akşener, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu. Akşener’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ELMALI DAVASI TEPKİSİ
“Elmalı davasını, 6 ve 9 yaşlarında iki küçük yavrumuzun yaşadığı korkunç olayları biliyorsunuz. Tanıklar, raporlara rağmen aylar önce tahliye edilmiş. Tutuklu yargılamayı olağanlaştıranlar, konu cinsel istismar olunca tutuksuz yargılamayı tercih etmişler. Şaşırdık mı, hayır! Bu insanlıktan yoksun kararda pay sahibi olan herkesi Allah’a havale ediyorum, millete şikâyet ediyorum. Hukuka ve adalet sistemine güvenimizin pamuk ipliğine bağlı hale getirildiği bu dönemde, bu faillerin aramızda geziyor olması kabul edilemez. Buradan başta Adalet Bakanı olmak üzere iktidarı uyarıyorum, milletin adalet duygusuyla, vicdanıyla sakın oynamayın. ”

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR”
“Adalet kantarını bozdular ve adalete, hukuka bu ülkede yaşayan kimsenin inancı kalmadı. Kadınlara sesleniyorum, ne hukuk taklaları ne de oldu bittiler bizi yıldıramaz. Kadınların mücadelesi benim mücadelem. Sonuna kadar ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ demeye devam edeceğiz. Sonunda bu çirkin zihniyet değil biz kazanacağız.”

BAKAN SELÇUK’A SINAV TEPKİSİ
“Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sormak istiyorum; siz bu öğrencilere neden gıcık oluyorsunuz? 1 buçuk yıldır zorluklarla eğitimlerine devam etmeye çalışan gencimizin önüne getirilen sınavın bu kadar zor, soruların bu kadar farklı olmasının sebebi nedir? Bu çocuklar size ne kötülük yaptı? Milletçe türlü zorluklarla mücadele ettiğimiz şu pandemi döneminde doğal olarak çocuklarımız da hem eğitimsel hem de psikolojik olarak derinden etkilendi. Böyle durumlarda devletten beklenen, bu durumu tersine çevirecek düzenlemeler yapmasıdır ama siz ne yaptınız? Bu olağanüstü sürecin olumsuz etkilerini en aza indirecek tedbirler yerine soru formatlarını değiştirmeyi, sınavı iyice zorlaştırarak öğrencilerimizi şaşkına çevirmeyi, adeta onları cezalandırmayı tercih ettiniz. Yazıklar olsun size!”

“KANAL İSTANBUL PARASINI ERDOĞAN’DAN ALIN”
“Sayın Erdoğan, Kanal İstanbul’a dair konuşurken ‘Bu parayı söke söke alırlar’ diyor. Kanal İstanbul projesinin milletimizin refahına ve gelişmişliğne katkı yapmıyor. Kusura bakma Sayın Erdoğan, bu parayı milletimiz ödemeyecek. Milletimize inat olarak yaptığını bizzat ifade ettiğin bu projeden doğan ‘şahsi’ borcunu, eğer varsa paran bizzat sen ödeyeceksin.

Uluslararası hukukta ‘tiksindirici borç’ diye bir kavram var. Bu kavram dış borç alan ve milleti için harcamak yerine kendi için kullanan liderler için kullanılır. Bir borcun tiksindirici borç olarak kabul edilmesi için 3 şart var. 1, borcu veren kişinin bilgilendirilmesi. 2, borcun halkın rızası dahilinde alınmamış olması. 3, borcun halkın menfaati için kullanılmaması.

Kanal İstanbul projesine dahil olmak isteyenleri bir kez daha uyarıyorum. Bu tiksindirici borcu milletimizden değil, Recep Tayyip Erdoğan’dan alacaksınız. Bizden kapik işlemez. Geçmişte Ekvador ve Haiti’de yaşanan benzer süreçlerin nasıl sonuçlandığını incelemenizde fayda var.

Onların tek derdi koltuklarını korumak ve 5’li çetenin kasasını doldurmak. Nitekim milletimiz ağır ekonomik krizle mücadele ederken maalesef sayın Erdoğan ve arkadaşları bambaşka hesapların peşinde.

Sayın Erdoğan, adeta bir sömürge valisi edasıyla abuk sabuk konuşarak sana bütün makamları veren bu aziz millete apaçık ihanet ediyorsun. Senin görevin milletin olanı söke söke alacakların yanında saf tutmak değil, bu milletin hakkını hukukunu söke söke almaktır. Aklını başına al, kendine gel.”

2527680cookie-checkAkşener: Sayın Erdoğan, söke söke alınacak bir para varsa sen ödeyeceksin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.