Alman turizmciler KKTC’de

Kuzey Kıbrıs’ta turizm olanaklarının yerinde görülmesi ve KKTC’deki seyahat acentası ve otelerle temas ve işbirliği olanaklarının yaratılması amacıyla KTHY davetlisi olarak dün KKTC’ye gelen konuk Alman acente ve tur operatörlerine bugün  Girne’de düzenlenen atelye çalışmasında KKTC’nin turizm olanakları tanıtıldı.


 Saat 10:00’da Merit Crystal Cove Hotel’de gerçekleştirilen atelye çalışmasında Almanya’dan gelen konuk acente ve tur operatörlerine, KKTC’nin turizm potansiyeli acente ve otellerinin detaylı olarak tanıtımı yapıldı.


 Etkinliğe Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, KTHY Genel Müdürü Ahmet Derya, Başbakanlık Müsteşarı Doğan Şahali, Ekonomi ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Başel, TC Büyükelçiliği Turizmden Sorumlu Uzman Müşaviri Zeynel Yeşilay, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Turhan Beydağlı, Hür-İş Genel Başkanı Özay Andıç, Hava-Sen Başkanı Buran Atakan,  yerli ve yabancı seyahat ve tur operatörleriyle basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Kuzey Kıbrıs’ı tanıtıcı sinevizyon gösterisi ile başlayan etkinlikte, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Bayındırlık ve Ulaştırtma Bakanı Salih Usar, KTHY Genel Müdürü Ahmet Derya, KITSAB Başkanı Orhan Tolun ve KITOB Başkanı Turhan Beydağlı tarafından konuşmalar yapıldı.


Konuşmaların ardından bir araya gelen her iki ülke seyahat acente, otel ve tur operatörü Almanya’dan Kuzey Kıbrıs’a turist getirilmesi için yapılacak işbirliği üzerinde durdular.

686050cookie-checkAlman turizmciler KKTC’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.