‘Almanya’daki göç yasası bizi üzüyor’

Toptan, Almanya Hür Demokrat Milletvekili Murat Kalmış ve Türk kökenli Avrupalı milletvekillerinden oluşan heyeti kabul ederek bir süre görüştü.


Görüşmede konuşan Toptan, Avrupa’da siyaset yapmanın zor, seçimlere girip kazanmanın ise daha zor olduğunu vurgulayarak, bunu başardıkları için Türk kökenli milletvekillerini tebrik etti.


Türk kökenli milletvekillerinin yeni kuşaklara örnek olduğunu, sadece Almanya’da 700 bin oy kullanan Türk vatandaşının bulunduğunu dile getiren Toptan, bu sayının daha da yukarı çıkartılması gerektiğini söyledi.


“Göç yasasının getirdiği zorluklar”
“Almanya’da yürürlüğe giren göç yasası bizi çok üzüyor” diyen TBMM Başkanı Toptan, şöyle devam etti:
“Dün beni ziyarete gelen Almanya’nın Ankara Büyükelçisine de bu endişelerimizi söyledim. Yakında zannediyorum Ankara’da, İstanbul’da üst düzey bir takım görüşmeler yapılacak. Almanya Başbakanı Merkel veya Dışişleri Bakanı Türkiye’ye gelecek. New York’taki toplantı sırasında Türkiye ile ilgili endişelerimizi Sayın Başbakanımız, Merkel’e iletti. Bunu biliyorum. Biz endişelerimizi söylemeye devam edeceğiz ama bence bizim yapacağımız şu var şimdi; bir taraftan göç yasası ile ilgili dile getirirken, diğer taraftan bu göç yasasının getirdiği zorlukları, yenmek için uğraşmalıyız. Almanya’da dili bilmeliyiz. Bize belki bu bakımdan göç yasası yarar bile sağlar. Onların dilini bilemediğimiz zaman entegrasyon güçleşiyor. Orada belli bir takım pozisyonları elde etmede çok zor oluyor. O nedenle göç yasasının olumsuz yönlerine takılıp kalmak yerine, göç yasasının getirdiği zorlukları acaba nasıl lehimize çevirebiliriz diye çalışmalar yapmak, gayret göstermek lazımdır. Bu noktada Türk asıllı milletvekillerine çok iş düşer.”
 

1049490cookie-check‘Almanya’daki göç yasası bizi üzüyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.