ALMANYA’DAN… Baykal hemen istifa etmeli

Deniz Baykal’ın sosyaldemokrasiye son hizmeti istifa etmek olabilir

22 Temmuz 2007 Seçim Sonucu’nu değerlendiren Alman sosyaldemokrat eski AP milletvekili Ozan Ceyhun, Deniz Baykal’ın istifasının siyasi etik için bir zorunluluk olduğunu söyledi:

AB ve KKTC açısından değerlendirdiğimde özellikle Kuzey Kıbrıs’ta sosyaldemokrat CTP-BG’nin oluşturduğu koalisyon hükümetinin başarılı çalışmalarının devamı için bu seçim sonucu kesinlikle çok önemli bir motivasyondur. Kuzey Kıbrıs’ta bu seçim sonucunu beklemeyen ve aylardır parlamentoyu boykot ederek muhalfet yaptığını sananlar sevinemediği için seviniyorum.

Türkiye açısından değerlendirildiğinde Ufuk Uras’ın mecliste ve dilerimki DPT’den ayrı olarak Türkiye Sol’unun sesi olabilmesi beni çok sevindirmekte.

AKP’nin başarısının tüm Avrupa genelinde sosyaldemokratlar tarafından kutlanılmasını hala “komplo teorileri” ile açıklamaya çalışan bazı CHP’liler ise artık kendilerinin sosyaldemokrasiden ne kadar koptuklarını görseler iyi olur.

AB Türkiye’de modern avrupai bir sosyaldemokrat iktidarı eminim AKP’yi alkışladığından çok daha büyük bir çoşkuyla alkışlardı. Ancak bu Deniz Baykal ve ardındaki şakşakcıları ile mümkün değil.

CHP eğer bugün Avrupa’daki sosyaldemokratların “yüzkarası” bir konumda ise ve geniş yığınlar hem Türkiye’de hem de Avrupa’da “neyse Deniz Baykal hak ettiği dersi aldı” diye seviniyorlarsa Ankara’da CHP merkezinde birilerinin yüzünün kızarması gerekir.

Deniz Baykal ve ekibinin CHP için verebilecekleri tek hizmet istifa etmek olacaktır.

Bu seçim yenilgisi Türkiye Sosyaldemokrasisi için yeni bir başlangıç şansı olabilir ve öyle değerlendirilmelidir.

Özellikle biz Avrupa’daki Türkiye kökenli sosyaldemokratlar Türkiye’nin yeni ve modern Sosyaldemokrat Hareketi’nin oluşumuna katkıya hazırız.

 

1615730cookie-checkALMANYA’DAN… Baykal hemen istifa etmeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.