ALMANYA’DAN… KISA… KISA…

Alman turistler döndü…

Mısır’ın Şarm El Şeyh turistik bölgesinde önceki gün yapılan saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 88’e yükselirken, bölgede tatil yapan Alman turistler, önceki gün akşam Almanya’ya geri döndü. Şarm El Şeyh’ten kalkan ilk uçak Cumartesi günü Münih’e iniş yaptı.

Dün de Almanya’dan kalkan uçaklar Şarm El Şeyh’e giderek tatilini kesip geri dönmek isteyenleri geri getirdi. TUI tarafından verilen bilgiye göre, Şarm El Şeyh’te 1600’den fazla Alman turist bulunuyor.

Thomas Cook şirketi tarafından yapılan açıklamada ise, 800 müşterisinin Şarm El Şeyh’te bulunduğu belirtilerek, geri dönmek isteyenlerin ek bir ödemede bulunmadan geri getirilmeye başlandığı ifade edildi.

Federal İçişleri Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre ilk belirlemelerde hayatını kaybedenler arasında Alman turistlerin olmadığı ifade edildi.
       
Bundestag’ın önüne küçük uçak düştü

Cuma günü akşam saatlerinde Berlin’de Federal Parlamento ile Başbakanlık Konutu arasına düşen küçük spor uçağın 39 yaşındaki pilotu olay yerinde hayatını kaybetti. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı bölgeye küçük özel uçağın düşmesi üzerine, önce bunun bir intihar saldırısı olup olmadığı tartışıldı.

Berlin İçişleri Senatörü Ehrhart Körting (SPD) yaptığı açıklamada, olayın bir intihar saldırısı olmadığını, tamamen bir kaza olduğunu söyledi. Ancak küçük özel uçağın hangi nedenle Federal Parlamento önüne düştüğü ise açıklık kazanmış değil. Körting, Berlin havasahasının daha iyi korunabilmesi ve gerekli tedbirlerin alınabilmesi için yasal düzenlemelerin en kısa zamanda yapılacağını açıkladı. Bu türden küçük spor uçaklarının çok az radara yakalandıkları dile getiriliyor.

Olay sırasında hayatını kaybeden pilotun kimliği konusunda bir açıklama yapılmazken, uçağın Brandenburg Eyaleti’nin Strausberg kasabasından havalandığı belirtildi. Basında yer alan haberlere göre, kazada ölen pilotun önceden kimlik, kimi belgeler ve araba anahtarını 14 yaşındaki oğluna verdiği ileri sürüldü.

Uçak cuma günü, Federal Parlamento’ya 300, Başbakanlık Konutu’na ise 200 metre uzaklıktaki çimlere düşmüştü.

Olay yerinde bulunan çok sayıdaki turist ve vatandaş, tesadüf eseri yara almadan kurtulabilmişti.

2001’de de benzer bir şekilde küçük bir uçak Berlin-Neukölln’de bir evin çatısına düşmüştü.

1111370cookie-checkALMANYA’DAN… KISA… KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.