Altın Portakal savaşa karşı

Antalya Büyükşehir Belediyesi&Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 6-12 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, çok özel bir gösterim programına evsahipliği yapacak.

Savaşın bireyler üzerindeki yıkıcı etkisi ve savaş sırasındaki kıyamet atmosferini anlatan, farklı ülkelerden örneklerin seçildiği bir seçki festival izleyicisiyle buluşturulacak.

49. Altın Portakal’da Türkiye prömiyerleri gerçekleştirilecek barış temalı savaş filmleri seçkisi, İranlı yönetmen Mohammad Ali Bashe Ahangar’ın “Queen”, Kanadalı yönetmen Kim Nguyen’in “War Witch” ve Polonyalı yönetmean Marcin Krzysztalowicz’in “Manhunt” adlı başyapıtlarından oluşuyor.

Savaş filmlerinden barış çağrısı

İran Sineması’ndan Mohammad Ali Bashe Ahangar’ın 2012 Fajr Film Festivali’nde en iyi müzik ödülü alan, Cannes’da prömiyeri yapılan son filmi “Queen” (Malakeh), İran – Irak savaşına odaklanıyor. Ahangar filmde, İran’ın güneybatısında savaşın acımasızca hüküm sürdüğü bir kent olan Abadan’daki sınır karakolunda yaşanılanları anlatıyor. “Queen”, İran – Irak savaşının sonlarına doğru şehrin yıkıntıları arasında kalmış bir avuç askerin kendileriyle ve birbirleriyle hesaplaşmalarını da gözler önüne seriyor.

718400cookie-checkAltın Portakal savaşa karşı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.