‘Aman aşırı sağa dikkat!’

Financial Times, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yeni yıl konuşmasında aşırı sağı hedef aldığını yazıyor.

Haberde Merkel’in Avrupa’da ekonomik durgunluk kaygılarının arttığı bir dönemde kök salmaya başlayan popülizm me önyargılara karşı sert bir uyarıda bulunduğu yazıyor.

Gazete, konuşmasında aşırı sağ partilere yüklenen Merkel’in Almanya’daki İslam karşıtı protestoları düzenleyenlerin “kalplerinin önyargı ve hatta nefretle dolu olduğunu söylediğini aktarıyor.

Financial Times, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın da yeni yıl konuşmasında Marine Le Pen liderliğindeki aşırı sağcı Ulusal Cephe’yi eleştirdiğini ve derin muhafazakârlık ve “tehlikeli” popülist yaklaşımlarla savaşma sözü verdiğine dikkat çekiyor.

Gazete, İtalya’da da 89 yaşındaki Cumhurbaşkanı Georgi Napolitano’nun görev süresi dolmadan istifa edeceğini açıklamasını yaparken, ekonomik kriz içindeki İtalya’nın Euro bölgesinden çıkması çağrılarına tepki gösterdiğini vurguluyor.

Haber şöyle devam ediyor:

“Üç liderin uyarıları, parlamentoda cumhurbaşkanı seçiminden sonuç alınamayan Yunanistan’ın yeni bir siyasi krize sürüklenmesinden hemen sonra yaptı. Cumhurbaşkanı seçiminden oy alınamayınca hükümet 25 Ocak’ta erken seçim yapılacağını açıkladı. Bu seçim, anketlerde önde görünen solcu popülist ittifak Siriza’yı iktidara getirebilir”

Merkel konuşmasında ayrıca, Rus saldırganlığı ve Orta Doğu’da İslamcı militanların ilerleyişi karşısında Avrupa’nın bütünleşmesi çağrısını yaptı ve ekonomik rekabetçiliğin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Almanya Başbakanı, göçten herkesin kazançlı çıktığını belirtti ve dünya genelinde 2’nci Dünya Savaşı’ndan bu yana yerlerinden edilmiş kişilerin sayısının hiç bu kadar fazla olmadığına dikkat çekerek Alman halkına mültecilere kucak açma çağrısında bulundu.”

1440960cookie-check‘Aman aşırı sağa dikkat!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.