‘Aslolan silahlı çatışmayı önlemek’

Annan, New York’ta başlayan ”Silahlı Çatışmaların Önlenmesinde ve Barış İnşasında Sivil Toplumun Rolü Küresel Konferansı”na gönderdiği mesajda, BM’nin 60 yıl önce kurulduğunda temel hedefinin ”gelecek nesilleri savaşın zulmünden korumak” olduğunu ifade ederek, bu 60 yıl içinde BM’nin çatışmaların çözümünde bazı başarılar gösterdiğini kaydetti. Annan, son dönemde ise çabaların daha çok çatışmaların önlenmesine odaklandığını ifade etti.

BM’nin kuruluşunun 60. yıldönümü dolayısıyla eylül ayında 170’ten fazla devlet ve hükümet başkanın New York’ta biraraya gelerek, dünyanın bugüne kadar gördüğü en büyük zirveyi düzenleyeceklerini hatırlatan Annan, bu zirvede bir nesilde sadece bir kez görülebilecek şekilde çağımızın en zorlu meydan okumalarının bazılarını değerlendirme fırsatının bulunulacağını ifade etti.

”Eminim ki sizler de bu meydan okumalar arasında silahlı çatışmaların önlenmesinden daha üstün bir hedef olmadığını kabul edersiniz” diyen Annan, çatışmaların önlenmesi hedefinin günümüz tehditlerinin birbiriyle bağlantılı doğasını dikkate aldığımızda daha da önemli hale geldiğini kaydetti.

Bu tehditleri yoksulluk, hastalık ve savaşlar olarak sayan Annan; iç çatışmalar, insan hakları ihlalleri ve yoksulluğun zayıflattığı ülkelerin uluslararası organize suç örgütleri ve terörizm ile insan, silah ve uyuşturucu kaçakçılığının hedefi haline geldiğini belirtti.

 

1110930cookie-check‘Aslolan silahlı çatışmayı önlemek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.