‘Kıbrıs’a Rum temsilci kabul edilemez’

Serdar Denktaş, Avrupa Birliği Komisyonu’na bu konudaki çekincelerini içeren resmi bir yazı yazdıklarını, ancak bu konuda kendilerine henüz yanıt verilmediğini bildirdi.


Denktaş, ”Rum tarafı, Avrupa Birliği’nin bir üyesi olarak, Avrupa içindedir, ancak mentalite olarak Avrupalı değildir. Bu nedenle AB’yi burada temsil edecek olan bir Kıbrıslı Rum, Avrupalı düşünmeyecektir, Avrupalı olmayacaktır, mentalitesiyle, tavrıyla, hareketleriyle bir Kıbrıslı Rum olacaktır ve Ada’da Elen haklarını korumaya devam edecektir” dedi.


Denktaş, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinliklerine katılmak amacıyla KKTC’de bulunan 27 ülkeden yabancı basın mensuplarına, Kıbrıs konusundaki son gelişmeler hakkında brifing verdi.


Serdar Denktaş, Rum liderliğinin Kıbrıslı Türklerle siyasi eşitlik temelinde güç paylaşımı istemediğini bildirerek, Rum tarafının bu tavrı nedeniyle Ada’da siyasi eşitliğe ve iki bölgeliliğe dayalı bir anlaşmaya varılmasının mümkün görülmediğini söyledi.


Denktaş, Azerbaycan’ın KKTC pasaportlarını tanımasına ve doğrudan uçuşlar başlatmasına yönelik girişimlerinin takdire şayan olduğunu belirterek, Azeri yetkililere, Kıbrıslı Türklere yönelik insanlık dışı izolasyonun kaldırılması konusunda verdikleri büyük destek için teşekkür etti.


”İsrail’in KKTC’ye doğrudan uçuşlar başlatacağı” yönündeki duyumlara ilişkin bir soru üzerine Denktaş, ”İsrail’den bu konuda jest beklerken, bunun Azerbaycan’dan geldiğini’ belirterek, İsrail’de şu anda doğrudan seferler hususunda bir hareket olmadığını, ancak bu konudaki beklentilerinin devam ettiğini söyledi.

681280cookie-check‘Kıbrıs’a Rum temsilci kabul edilemez’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.